Måned Flad Uge Dag

Landsforeningen: NaTURleder-uddannelses 2. kursusweekend

Fre. 26 apr, 2024 17:00 - Søn. 28 apr, 2024 13:00

Læs meget mere og tilmeld dig på: https://nogu.dk/naturleder

Stevns Klint: Første tur ud

Lør. 27 apr, 2024 10:00 - 13:00
Det første møde i Den nye familienaturklub Stevns klint: Geologisk tid, sten og gåden om dinosaurernes uddøen.
Hvor: Boesdal Kalkbrud
Hvad: Denne gang skal vi lære hinanden at kende, på tur igennem kalkbruddet og bruge vores sanser til at opleve naturen. Vi skal høre om hvem der var her før os, hvordan der så ud på Stevns for mere end 66 millioner år siden. Ikke mindst skal vi undersøge sten, se på dem, røre ved dem, stable dem og finde ud af hvordan de er forskellige. Du bliver guidet af Naturvejleder Ida og Line og turene er helt gratis.
Hvad skal vi medbringe: I tager tøj på til at være ude, smører en lille madpakke, vi sørger for snacks og godt humør.
Vi glæder os til t være sammen med jer : )

Landsforeningen: Fernisering af "Naturforbundet" på Klostermølle

Lør. 27 apr, 2024 13:00 - 16:00
NATURFORBUNDET
-er en sanselig, kropslig, og kreativ fortælling om at være forbundet med natur.
.
Bente ønsker at understøtte en mere sanselig og mærkbar indgang til natur og det at være naturforbundet, i højere grad erkende at vi mennesker også er natur.
.
I vores moderne opfattelse og kultur er natur, efter hendes mening, blevet for praktisk, for konsumerende. Vores planet, alt levende, menneskers trivsel er påvirket af vores generelle mangel på forbundethed med natur.
.
Udover naturens fysiske og synlige tilstedeværelse, oplever Bente natur som liv i bevægelse mod balance og udvikling.
Også som en helhedsorienteret struktur, en tilstand af væren med et iboende udviklingspotentiale.
.
Udstillingen består af forstørrede performance fotos, plancher af foto og collage, mosbeklædt møbel og” urfund"- tre-dimensionelle objekter. Også en videoperformance af gæstekunstneren Surya Tuchler.
.
Surya Tüchler er performancekunstner bosat i Hamborg/Tyskland. Hun er uddannet I billedkunst og scenekunst på Braunschweigs kunstuniversitet i Tyskland 2010. I sin performancekunst relaterer hun sin krop til materialer og steder - meste fra og i naturen. Hun deler dette kunstneriske fokus i forskellige workshops for forskellige grupper af deltagere samt i kunst- og teaterundervisning på et gymnasium i Hamborg.
www.suryatuchler.de
www.vimeo.com/suryatuechler
Til ferniseringen præsenterer hun også en live en performance i den omkringliggende natur ved Klostermølle. Hendes performances er med udgangspunkt i den sanselige udforskning af naturlandskabet og kroppens kontakt med naturmaterialer på stedet. På denne rejse ud i naturen kan publikum opleve levende billeder, der kan svinge mellem menneske og dyr, skønhed og afsky, flygtighed og frugtbarhed.
.
Bente Bo Jensen er uddannet designer på Designskolen i Kolding, med en overbygning i kunst på Kunstakademiet Gerrit Rietveld i Amsterdam, naturterapeut hos VINATUR og arbejder nu i sit firma NATUREMOVES som workshopholder, kunstner og naturformidler. Bente har i sit arbejde fokus på naturforbundethed, kreative processer og naturens iboende udviklingspotentiale. www.naturemoves.dk
.
I dette udstillingsprojekt har hun forfulgt at fundere sine kreative processer mindre på fagliglighed og analyse, mere i kontakten med natur; dens bevægelse, forvandling og retning mod udvikling. På den måde er natur og kreative processer meget lig hinanden og et perfekt og understøttende makkerpar. Der er brug for kreative processer, der er funderet i kontakt med natur, der kan skabe miljøer, bæredygtige løsninger og mennesker, der er mere i synk med natur og skabe mere sammenhæng
..
Fernisering 27 april fra kl. 14 - 17
Udstillingen er åben fra 27 april - 28 maj, hverdage kl. 9 -14.30. Fridage kl. 10 -17
 
Arrangørerne:
Udover kunstnerne er Klostermølles Venner og Natur & Ungdom medværter.
For Klostermølles Venner er det helt essentielt at der kommer flere aktiviteter på Klostermølle i arbejdet for at sikre stedet også i fremtiden har offentlig adgang. For Natur & Ungdom er naturforbundethed helt centralt. For begge parter var det derfor let at sige ja, da Bente rakte ud og spurgte om et samarbejde var muligt.

Sydsjælland: Valborgs aften

Lør. 27 apr, 2024 14:00 - Søn. 28 apr, 2024 10:00

Kom og vær med til, at fejre Valborgs aften. Vi overnatter i vikingehuset og holder bålet i gang natten over, så ikke vi får besøg af diverse troldtøj. Der vil blive lavet lækker vild mad og være diverse aktiviteter i løbet af dagen/aftenen. Nærmere info følger her.

Albertslund: Sanketur - vi spiser naturen

Lør. 27 apr, 2024 15:00 - 18:00

Naturen bugner i denne tid med friske skud af alverdens spiselige planter.
Vil du lære, høre om og smage på nogle af alle disse spændende planter, skal du komme med på denne tur.

Vi mødes kl 13 ved bålhuset nær tueholmsø, hvorfra vi vil gå ud og samle urter. Bagefter vil vi lave forskellige småretter og smage på den lækre mad. Vi slutter ved 16 tiden. Hvorefter der vil være mulighed for en vandhulstur i området.

Sted: Bymosevej I Vestskoven

Tilmelding til Janne på SMS eller tlf. 61778691.
Senest fredag den 26 april kl.12
Pris:
Gratis for medlemmer
og 20 kr. pr. person for ikke medlemmer.

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00