Hvidovre: Havtornetur i mågeparken

Onsdag, oktober 26, 2022 19:30 - 21:30
Dette arrangement gentages ikke

Vi samler havtorn, hyldebær og vilde æbler og udveksler erfaring om tilberedning. Tag den store blå IKEA-pose med, solide handsker, rosensakse og godt fodtøj.

Mødested på p-pladsen for enden af Tårnfalkevej i Hvidovre.

Aktivitetsleder: Søren
Arrangementet er gratis og kræver ikke tilmelding.

Hvidovre: Årsmøde for medlemmerne

Onsdag, februar 08, 2023 17:30 - 22:00
Dette arrangement gentages ikke

Årsmødet indledes 17:30 med foredrag af Mads Ellegaard, leder af Ishøj Naturcenter. Mads vil fortælle om, hvordan vi får flere børn og unge ud i vores lokale natur.

Efter foredraget 18:30 – 19:15 serveres smørrebrød.

På Årsmødet 19:30 præsenteres bl.a. foreningens program for 2023.

Hvidovre: Fra holme til Holme – fugle, landvinding og bynatur (cykeltur)

Søndag, marts 19, 2023 10:00 - 12:30
Dette arrangement gentages ikke

Fra holme til Holme – fugle, landvinding og bynatur (cykeltur) 

Hvidovre er en kystkommune, men kystlandskabet er forandret til ukendelighed – næsten. Alligevel har kystens fugle- og dyreliv formået at tilpasse sig, selv om kystlandskabet ikke længere er det fugleparadis, det var engang.

Kom med på besøg hos fuglekolonierne i Holmesø, hvor man kommer tættere på kystfuglene end de fleste andre steder, og hvor man både kan møde sjældne måger og Sjællands eneste koloni af splitterner.

Industrikvarteret på Avedøre Holme rummer et naturindhold, der vil overraske de fleste. Hvidovre Kommune har indledt et samarbejde med flere virksomheder på Avedøre Holme om udvikling af naturværdierne i området. Vi går på jagt efter industrikvarterets hemmelige bynatur.

Planerne for Holmene rummer både erhvervsområder som Avedøre Holme og nye rekreative kyststrækninger. Mens vi ser på fugle og andre dyrs levevilkår i nutidens meget varierede kystlandskab, vil vi også tale om de udfordringer og muligheder som fremtidsvisionerne byder fuglene og andet dyreliv sammen med Naturmedarbejder Steen Roed fra Hvidovre Kommune.

Fugleturen er velegnet for begyndere, herunder børn. Der vil være et teleskop til rådighed, men det er en god ide at tage en kikkert med.

Aktivitetsleder: John Frisenvænge.

Mødested: Stamholmen, ved Fæstningskanalens udløb i Holmesø. Se kort. Arrangementet er for alle og gratis. Der er dog deltagerbegrænsning på 25 deltagere, og folk skal derfor tilmelde sig på Place2book via dette link: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/4pmzoiiqx0 senest onsdag 15. marts.

Hvidovre: Krible-krable vandhulstur

Lørdag, april 15, 2023 10:00 - 12:00
Dette arrangement gentages ikke

Krible-krable vandhulstur på ”Granaten” 

”Granaten” er for de fleste Hvidovreborgere ukendt land. Hvor ligger det og hvorfor hedder det for resten ”Granaten”? Mød op til en dejlig formiddag i Hvidovres ukendte natur, hvor du kan være med til at fiske efter dyr i vandhullet.

Husk gummistøvler og tag gerne et fiskenet med. Vi har nogle waders i børnestørrelse, som man kan låne.

Aktivitetsleder: John Frisenvænge & Søren Espersen.

Mødested: Hvor Strandvangen og Mågevej mødes. Arrangementet er gratis

Hvidovre: Grøn festival

Torsdag, april 27, 2023 16:00 - 18:00
Dette arrangement gentages ikke

Grøn festival på Tinderhøj-skolen i Rødovre 

Mødested for projekter med natur og bæredygtighed som tema. N&U – Det Spiselige Hvidovre viser, hvad vores kystnære naturområder har at byde på af spiselige urter og naturoplevelser.

Aktivitetsleder: Søren Espersen

Mødested: Tinderhøjskolen, Fortvej 71, 2610 Rødovre. Arrangementet er gratis.

Hvidovre: Nattergaletur i Kystagerparken

Onsdag, maj 17, 2023 20:00 - 22:00
Dette arrangement gentages ikke

Vi lytter til forårsnattens fugle og smager på årets friskeste urter. Er vi heldige, møder vi også en flagermus undervejs – vi tager detektor med!

Aktivitetsleder: John Frisenvænge & Søren Espersen

Mødested: P-pladsen bag Åmarkens station. Arrangementet er gratis.

Hvidovre: Brændenældens dag

Lørdag, maj 20, 2023 10:00 - 15:00
Dette arrangement gentages ikke

Vi smager på brændenælder og andre spiselige urter i Kystagerparken. Sammen laver vi mad over bål. Arrangementet aflyses i tilfælde af dårligt vejr.

Aktivitetsleder: Søren Espersen.

Mødested: Kystagerparken ved Hvidovre Bådelaug for enden af Lodsvej. Arrangementet koster 50 kr. pr. person. Tilmelding på Place2book via dette link https://www.place2book.com/da/sw2/sales/tikti4uk8y senest tirsdag 16. maj.

Hvidovre: Havnens dag

Lørdag, juni 10, 2023 10:00 - 16:00
Dette arrangement gentages ikke

Vi fortæller om dyrelivet i Kalveboderne, de vilde spiselige planter, tang og serverer måske smagsprøver på fisk og fiskesuppe. Aktiviteter for børn i det lave vand. Hold øje med os på Facebook: https://www.facebook.com/detspiseligehvidovre

Aktivitetsleder John Frisenvænge og Søren Espersen.

Mødested: Hvidovre havn. Arrangementet er gratis.

Hvidovre: Markedsdag Quark

Søndag, juni 11, 2023 10:00 - 14:00
Dette arrangement gentages ikke

Vi arrangerer gåtur i græsningsfoldene. Det vil måske være muligt at købe smagsprøver på lammekød med tilbehør. Hold øje med os på Facebook: https://www.facebook.com/detspiseligehvidovre

Aktivitetsleder: Søren Espersen.

Mødested: Quark Naturcenter, Avedøre Tværvej 56, 2650 Hvidovre. Arrangementet er gratis.

Hvidovre: Vilde Blomsters Dag

Søndag, juni 18, 2023 10:00 - 14:00
Dette arrangement gentages ikke

Vi arrangerer gåtur i græsningsfoldene og ser, hvordan biodiversiteten udvikler sig, når arealerne afgræsses af får og kvæg og hvis vi vel at mærke bliver ved med at spise naturkød.

Arrangementet er gratis.

Aktivitetsleder: Søren Espersen. 

Hvidovre: Havtornetur

Onsdag, august 30, 2023 19:00 - 21:00
Dette arrangement gentages ikke

Vi samler havtorn, hyldebær og vilde æbler og udveksler erfaring om tilberedning. Husk handsker, den store rosensaks og den blå pose fra IKEA.

Mødested for enden af Tårnfalkevej.

Aktivitetsleder: Søren Espersen

Arrangementet er gratis.

Hvidovre: Nat i naturen

Lørdag, september 02, 2023 15:00 - Søndag, september 03, 2023 10:00
Dette arrangement gentages ikke

Vi sover i shelter på Quark Naturcenter lørdag 2. september - søndag 3. september. Arrangementet løber fra lørdag kl. 15 - søndag kl. 10:

Vi sætter sanserne på spil, når vi oplever nattemørket, gør flagermusenes skrig hørbare og møder natsommerfugle og andre dyr, som normalt gemmer sig i mørket. Vi åbner for søens hemmeligheder og fanger måske også krebs. Vi laver mad over bål og fortæller hinanden historier med udsigt til stjernehimlen. Om morgenen vågner vi ved det først morgengry.

Mødested: Shelterpladsen på Quark Naturcenter, Avedøre Tværvej 56, 2650 Hvidovre.

Aktivitetsleder: Niklas Hegnsted og John Frisenvænge

Deltagerbegrænsning på 25 deltagere

Arrangementet koster 50 kr. pr. person. Tilmelding på Place2book via dette link https://www.place2book.com/da/sw2/sales/rqtkte36sq senest fredag 25. august.

Hvidovre: Naturens Uge – cykeltur igennem Vigerslevparken

Onsdag, september 06, 2023 18:30 - 20:30
Dette arrangement gentages ikke

Tag med på opdagelse i Vigerslevparken, hvor vi vil udforske områdets naturværdier og muligheder for naturoplevelser.

Naturens Uge har ”den blå natur” som tema, og vi vil derfor se på, hvordan ny ”blå natur” både kan være med til at afbøde konsekvenserne af menneskabte klimaforandringer og samtidig genskabe noget af den dynamik og variation, som er forsvundet på grund af tidligere tiders frisering af naturen. Parken bliver omfattet af et stort klimatilpasningsprojekt, og Københavns Kommune har også vedtaget en ny plejeplan for området. Derfor kigger vi også på, hvordan man ellers kan gøre parken til et bedre levested for planter og dyr.

Vi ser også på de naturmæssige risici ved klimatilpasningsprojektet og ser på, hvordan man i projektet kan minimere og kompensere skader på levesteder for flagermus og hulrugende fugle. Med lidt held kommer vi også til at opleve flagermus.

Turen er for alle. Turen laves i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening, Dansk Ornitologisk Forening og projektet Flagermusenes By.

Mødested: Gammel Køgevej, ved Netto.

Aktivitetsleder: John Frisenvænge og Niklas Hegnsbo.

Arrangementet er gratis. Maksimalt deltagerantal 25. Tilmelding på place2book.

Hvidovre: Naturens dag

Søndag, september 10, 2023 10:00 - 15:00
Dette arrangement gentages ikke

Vi fejrer naturens dag med tur i græsningsfoldene på Naturcenter Quark. Vi fanger måske krebs og det vil måske være muligt at købe smagsprøver på lammekød med tilbehør. Hold øje med os på Facebook: https://www.facebook.com/detspiseligehvidovre

Mødested: Quark Naturcenter, Avedøre Tværvej 56, 2650 Hvidovre.

Aktivitetsleder: John Frisenvænge og Thomas Møller

Arrangementet er gratis.

Hvidovre: Svampetur og madlavning

Søndag, september 24, 2023 10:00 - 14:00
Dette arrangement gentages ikke

Svampetur med fælles madlavning i Gribskov.

Vi mødes i Gribskov og ser, hvilke svampe skoven byder på. Vi afslutter med svampesuppe eller en anden lækker svamperet. Hold øje med os på Facebook: https://www.facebook.com/detspiseligehvidovre

Mødested: På p-pladsen for enden af Skovvej i Mårum.

Arrangementet koster 50 kr. Tilmelding på place2book via dette link: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/bkjdqb85lv senest onsdag 14. september.

Aktivitetsleder: Søren Espersen

Hvidovre: Nat i naturen

Søndag, oktober 08, 2023 17:00 - 19:00
Dette arrangement gentages ikke

Skumringstur til Dyrehaven. Vi mødes lige inden for Røde Port ved Klampenborg station og går 5 – 6 km. i det tiltagende mørke, mens vi spotter hule træer, svampe og fugle og hører dyrenes parringsbrøl. Undervejs serverer vi en sandwich og lidt sødt. Tag børn og børnebørn med, lidt at drikke, det gode fodtøj og en lun trøje.

Arrangementet koster 50 kr. Tilmelding på Place2book via dette link: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/hxcrtl2yxr senest tirsdag 3. oktober.

Aktivitetsleder: Søren Espersen.

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00