Naturformidling

Tæt på naturen med Natur & Ungdom

Styrk jeres elevers viden og tilknytning til naturen med Natur & Ungdoms formidlingstjeneste. Vi tilbyder naturformidling med forskellig temaer, som alle har det tilfældes, at de skal være spændende, engagerende og nære børn og unges forhold til naturen.

Hvorfor vælge Natur & Ungdom?

 • ENGAGERENDE OG INTERAKTIVT:
  Vores naturformidling er alt andet end kedelig. Vi bruger legende og nysgerrige tilgange til at inddrage eleverne og gøre læringen sjov.
 • ERFARNE FORMIDLERE:
  Vores dedikerede og kyndige naturformidlere brænder for at inspirere og naturdanne børn og unge.
 • SKRÆDDERSYET UNDERVISNING:
  Vi tilpasser vores undervisning til jeres behov, mål og aldersgruppe, så I får den bedst mulige oplevelse.
 • UNDERVISNING I OVERENSSTEMMELSE MED FOLKESKOLELOVEN:
  Undervisningen lever op til folkeskolens trin- og slutmål på alle klassetrin inden for mange fag.

Naturformidlingen kan foregå på Klostermølle, som ligger tæt på skov, sø og å. Eller I kan booke en naturformidler til at komme ud til jeres skole, hvor vi vil tilrettelægge undervisningen efter den natur, som er tæt på jer.

Naturformidling hos jer: Læs mere her.

Naturformidling hos os på Klostermølle: Læs mere her.

Bliv klogere på naturen nær jer

 MG 3604Med naturvejledning i jeres nærområde kan I forvente:

    1. En engageret naturvejdleder, som er vant til at arbejde med børn og unge.
   1. At I bliver klogere på naturen i jeres nærområde.
   2. At blive præsenteret for en masse fedt grej og undervisningsmateriale
   3. Sjove aktiviteter. 

Naturvejledning i jeres nærområde

Vi forstår vigtigheden af at udforske og forstå den lokale natur. Derfor tilbyder vi skoler skræddersyede naturvejledning, der bringer undervisningen ud i jeres nærområde. Når vi tager udgangspunkt i jeres eget nærområde, giver det eleverne mulighed for at opdage, værdsætte og forbinde sig med den natur, som omgiver dem til daglig. Det giver også eleverne en helt konkret mulighed for at give deres nye viden videre til venner, søskende og forældre - Og hvem synes ikke, det er fedt at kunne blære sig med noget, de andre ikke ved.

Naturtemaer og grej

Vi har flere forskellige formidlingstemaer, som I kan vælge imellem. Alle teamerne har det tilfældes, at de er engagerende og nære børn og unges forhold til naturen. Derfor kommer naturvejlederen altid med alt det nødvendige undervisningsmateriale og grej, så vi er sikre på, at undervisningen har det bedst mulige udgangspunkt. I skal bare være iklædt praktisk tøj og klar til en dag med masser af intryk og ny viden om naturen omkring jer. 

 MG 3735Legesyge naturnørder

Vores naturformidleres passion for naturen er smitsom, og de brænder for at dele den med børn og unge. Vi tror på, at den bedste måde at forstå og værdsætte naturen på er at opleve den selv. Derfor er tilgangen til undervisningen både nørdet og legende, for at skabe grobund for en meningsfuld forbindelse mellem elever og naturen.

 

 

Vil I høre mere om mulighederne?

Kontakt Thea P. Strand, sekretariastleder på

Tlf.: 3120 5602

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

 

Udforsk naturen på Klostermølle

 MG 3461

 

 

 MG 3981

Med naturvejledning på Klostermølle kan du forvente:

 1. Fantastisk naturskole med alt udstyr.
 2. Ideel beliggenhed ved Mossø og Gudenåen.
 3. Varieret natur og rigt dyreliv.
 4. Masser af friluftslivsmuligheder.

 

Naturskolen


I kælderen på Klostermølle finder I Natur & Ungdoms naturskole. Den bugner med undervisningsmateriale, udstoppede dyr, og alt det grej, I kunne drømme om til at udforske naturen med. Naturskolen ligger ved bredden af Mossø, tæt på Gudenåen og midt i Søhøjlandets varierede natur, der byder på alt bedste af den danske natur - I finder ikke et bedre udgangspunkt for en dag i naturens tegn. 

 

 MG 4016

Naturen

Omkring naturskolen kan I udforske sø og å, våde enge, løvskov, nåleskov, kær, vandhul, rørsump, ellesump, lynghede og tørre sandede overdrev. Store dele af området er fredet. Ved Mossø findes et rigt fugle- og dyreliv, og vest for Klostermølle ligger store løv- og nåleskove med gode muligheder for feltbiologi.

Naturen indbyder også til at finde fordybelse og indre ro. Her er god plads til at finde et roligt sted, hvor I kan sætte jer og mærke naturen, kroppen og sjælen både sammen og hver for sig.

  

 MG 3638Friluftsliv

Der er også rig mulighed for at dyrke friluftsliv i naturen omkring Klostermølle. Her kan I prøve kræfter med bushcraft, bygge ly og snitte jeres eget redskab. I skoven kan vi også sanke og tænde bål, så vi kan lave mad over ild og spise de urter, planter og svampe, vi finder på vores sanketur. På den store bålplads, kan der selvfølgelig også ristes skumfiduser eller bages snobrød som afslutning på en dejlig dag.

 

 

 

 

 MG 3463 MG 3671 MG 3674 MG 3984 MG 4025 MG 3532

 

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00