Bliv frivillig i en naturpatrulje

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er Sammen om Naturen?

Sammen om Naturen er et projekt under Natur & Ungdom. Målet er at få flere børn mere ud og at styrke deres forhold til naturen. Derfor skaber vi fællesskaber i og om naturen for børn i aldersgruppen 3-12 år, hvor de kan de gå til natur. Vi opretter grupper: Naturpatruljer, hvor børnene får nye venskaber og oplever naturen med egen krop.
Aktiviteterne er målrettede og gjort vedkommende for følgende aldersgrupper: 3-6 år, 6-9 år og 9-12 år.

Skal man være medlem af Natur og Ungdom for at deltage i Sammen om Naturen?

Ja, barnet skal være medlem af Natur og Ungdom for at deltage Naturpatruljerne. Det koster kun 100 kr. at blive medlem. Du kan finde indmeldelsesblanketten her: https://nogu.dk/bliv-medlem

Som medlem har man mulighed for at deltage i alle Natur & Ungdoms arrangementer i hele landet.

Må forældrene være med?

I aldersgruppen 3-6 år skal der være en voksen med barnet, men du er også altid velkommen til at melde dig som frivillig. 

Hvad laver man i Naturpatruljerne?

Der er masser af forskellige aktiviteter, som er tilpasset børnenes aldersgrupper og stedet, hvor Naturpatruljen er. Vi kan lære at tænde bål, kigge på dyrespor, udfordre os selv eller bare være stille og nyde roen og naturen omkring os. For de ældre naturpatruljer er der måske overnatning i shelter eller naturnatteløb.  

Hvor tit er der Naturpatrulje?

Naturpatruljerne mødes ca. 2-3 gange om måneder over 4-8 måneder. 

Hvordan får jeg information om mit barns Naturpatrulje?

Når du melder dig ind i Natur & Ungdom skal du udfylde med din mailadresse. Så hører du fra os. 

Hvad får mit barn ud af at være med i en Naturpatrulje?

Naturpatruljerne er fællesskaber, der oplever og lære om naturen sammen. De er inddelt i aldersgrupper, så aktiviteterne er målrettet de børn, der er med i gruppen. Aktiviteterne er baseret på Børnenes Naturkanon, som beskrevet af Friluftsrådet:  https://friluftsraadet.dk/dit-friluftsliv-rig-natur-er-vigtig-for-os/for-skoler-daginstitutioner/vidensbank-materialer-0 . For alle aldersgrupper er formålet at understøtte børnenes forhold til naturen, så de bliver naturvante og naturselvstændige. 

Hvor er der Naturpatruljer?

Vi opretter løbende nye Naturpatruljer. På https://nogu.dk/aktiviteter/sammen-om-naturen/g%C3%A5-til-natur kan du se, om der er en naturpatrulje i nærheden af dig. 

Der er ikke en Naturpatrulje hvor jeg bor. Kommer der en?

Hvis du godt kunne tænke dig at der bliver oprettet en Naturpatrulje der, hvor du bor, kan du skrive til os på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Jeg vil gerne være frivillig i en Naturpatrulje – hvordan gør jeg det?

For at være frivillig skal du være medlem af Natur & Ungdom og melde dig som frivillig. Det kan du gøre her: https://nogu.dk/aktiviteter/sammen-om-naturen. Du behøver ikke nogen forkundskaber og du forpligter dig ikke til mere end du har lyst til. Vi hjælper dig i gang og støtter undervejs. 

Hvordan bliver projektet finansieret og hvor lang tid køre det?

Projektet er støttet af Friluftsrådet og TRYG fonden og løber over 2 år. Fra August 2023 til og med Juli 2025. 

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00