Lille Ildfugl-kursus
På kurset får du grundlæggende indføring i naturformidling til børn, og du kommer også prøve kræfter med naturformidling i praksis.
Undervisningen tager udgangspunkt i naturpatruljernes inspirationsmateriale, og vi arbejder med, hvordan du konkret kan bruge materialet i jeres naturpatrulje.
Næste kursus
1. september: 10-16 på Klostermølle
6. oktober: 10-16 ved Ildsjælehuset på Kalvebod Fælled
Hvem kan deltage?
Kursuset henvendt til nuværende og kommende frivillige i naturpatruljerne. Aktive i Natur & Ungdoms lokalforeninger og andre nysgerrige er også velkomne.
Hvorfor hedder det lille ildfugl?
Natur & Ungdom udbyder en 1årig naturformidleruddannelse. Den hedder Ildfugleuddannelsen og den kan du læse mere om her.
3 hurtige om opgaven som frivillig
Du behøver ikke vide alt
Som frivillig er din fornemste opgave at være med til at få flere børn mere ud. Det er ikke afgørende om du har en masse viden om naturen, hvis du bare har lyst til at være ude og sammen med børn.
Opgaver du kan overskue
En naturpatrulje løber over 10-12 gange (ca. 2 gange om måneden i 6-8 måneder). Teamet af frivillige om den enkelte naturpatrulje fordeler selv opgaver, med støtte fra projektlederen. Du forpligter dig til de opgaver du vælger. Og til en naturpatrulje af gangen.
Støtte og redskaber
Som frivillig i en naturpatrulje er der masser af opbakning at hente. Både fra andre frivillige, fra projektlederen og -medarbejderen og i det skriftlige materiale, der er lavet til projektet. Du bliver også tilbudt et formidlerkursus, hvor naturformidling til børn er i centrum.
Sådan kommer du i gang
Uanset om er nysgerrig, om du vil være frivillig i en eksisterende naturpatrulje eller være med i opstart af en naturpatrulje i dit område, kan du starte med at kontakte Bjarke. Bjarke er projektleder. Du kan fange ham på
Du kan også deltage i et af de løbende online infomøder. Dem finder du her.