Bliv frivillig i en naturpatrulje

Logo Ildfugleuddannelsen

3 hurtige om opgaven som frivillig

Du behøver ikke vide alt

Som frivillig er din fornemste opgave at være med til at få flere børn mere ud. Det er ikke afgørende om du har en masse viden om naturen, hvis du bare har lyst til at være ude og sammen med børn.

Opgaver du kan overskue

En naturpatrulje løber over 10-12 gange (ca. 2 gange om måneden i 6-8 måneder). Teamet af frivillige om den enkelte naturpatrulje fordeler selv opgaver, med støtte fra projektlederen. Du forpligter dig til de opgaver du vælger. Og til en naturpatrulje af gangen.

Støtte og redskaber

Som frivillig i en naturpatrulje er der masser af opbakning at hente. Både fra andre frivillige, fra projektlederen og -medarbejderen og i det skriftlige materiale, der er lavet til projektet. Du bliver også tilbudt et formidlerkursus, hvor naturformidling til børn er i centrum. 

Sådan kommer du i gang

Uanset om er nysgerrig, om du vil være frivillig i en eksisterende naturpatrulje eller være med i opstart af en naturpatrulje i dit område, kan du starte med at kontakte Bjarke. Bjarke er projektleder. Du kan fange ham på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller 44188303.

Du kan også deltage i et af de løbende online infomøder. Dem finder du her.

Lille Ildfugl-kursus

Som frivillig i Sammen om Naturen får du tilbudt et lille ildfuglekursus. På kursut får en grundlæggende indføring i og lov til at prøve kræfter med naturformidling til målgruppen.

Vi kommer igennem en del af inspirationsmaterialet til afvikling af naturpatruljerne og arbejder med, hvordan du kan bruge det i jeres naturpatrulje.

Hvorfor hedder det lille ildfugl?
Natur & Ungdom udbyder en 1årig naturformidleruddannelse. Den hedder Ildfugleuddannelsen og den kan du læse mere om her.

Næste kursus
11. maj 10-16 på Klostermølle

Efterår 2024: Sjælland

Kontakt os

Vil du vide mere?

Skriv til Bjarke på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. Bjarke er projektleder og kan fortælle alt om projektet.

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00