Aktuelt

N&U Fredericia får 25.000 kr. til at få flere børnefamilier ud i naturen

Så skal der købes friluftsudstyr! Sådan kan man sige i N&U Fredericia, efter den to år gamle lokalafdeling har fået 25.000 kr. i støtte fra Nordea-fonden.

”Fondens bevilling giver os mulighed for at købe grej såsom kikkerter, snittegrej og kriblekrable-materialer, der kan gøre vores populære aktiviteter endnu mere attraktive for børn og børnefamilier. Vi får også lavet foldere og andet pr-materiale og købt tøj til vores formidlere for nogen af pengene,” siger Lasse Kondrup, formand for N&U Fredericia.

Den to år gamle lokalafdeling laver blandt andet kriblekrable-aktiviteter i vandkanten, hvor der undersøges fisk, dyr og muslinger.

”Vi laver også snobrød og mad over bål og lærer om spiselige planter og har haft snittearrangementer, hvor man lærer at snitte i en pind eller lave en smørkniv. Vi har en fantastisk natur i Fredericia, og vi vil gerne inspirere endnu flere børn og børnefamilier til at tage ud i naturen på egen hånd,” siger Lasse Kondrup.

De 25.000 kr. kommer fra Nordea-fondens såkaldte lokalpulje, der bakker op om initiativer inden for sundhed, motion, natur og kultur i hele Danmark.

Alle almennyttige foreninger og organisationer kan søge fonden om op til 100.000 kroner i støtte. Det typiske uddelingsbeløb er på 5.000-30.000 kroner, der kan gå til foreningsaktiviteter, mindre begivenheder, udstyr til klubben eller lokale kulturarrangementer.

I alt uddelte Nordea-fonden i denne omgang 688.677 kroner til 42 forskellige foreninger i Syddanmark.

Læs mere om Natur & Ungdom Fredericia her.

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00