Klostermølle Lejrskole

Klostermølle Lejrskole - en naturoplevelse for livet

 MG 3461

 

Udforsk, oplev og bo midt i naturen MG 3981

Klostermølle Lejrskole ligger ved bredden af Mossø, tæt på Gudenåen og midt i Søhøjlandets varierede natur. Her har foreningen Natur og Ungdom indrettet lejrskole i en charmerende ejendom med plads til 27 overnattende gæster. I kan padle i kano, udforske naturen, tænde bål, sove i shelter - og gå på opdagelse i stedets spændende geologi og historie. 

 

 MG 355627 sovepladser

Glæd dig til et ophold på Klostermølle. Lejrskolen er indrettet i en ejendom med plankegulve, træpaneler, fyldningsdøre, sprossede ruder og en allestedsnærværende udsigt til Mossø. Her er 27 sovepladser fordelt på to sovesale med hyggelige, indbyggede køjesenge samt et lærerrum med tre sovepladser.

 

 MG 3577Naturskole

Der er to undervisningsrum, som kan bruges til samlinger og undervisning. Det ene er indrettet med borde og stole og en stor whiteboard-tavle. Det andet er Natur og Ungdoms Naturskole, som under ophold kan benyttes ganske gratis. Her findes det mest nødvendige grej og feltudstyr til udendørs aktiviteter og friluftsliv. 

  

 MG 3520Dagligstue

I stueetagen er indrettet en dagligstue med sofaer, sofaborde, guitar og en åben pejs (der ikke må bruges...), hvor I kan slappe af og hygge jer mellem aktiviteterne. Den ene af stuerne fungerer også som lederrum.

 

 

 MG 4016Udforsk naturen

Klostermølle byder på ekstraordinært gode muligheder for ture og aktiviteter. Omkring lejrskolen kan I udforske sø og å, våde enge, løvskov, nåleskov, kær, vandhul, rørsump, ellesump, lynghede og tørre sandede overdrev. Store dele af området er fredet. Ved Mossø findes et rigt fugle- og dyreliv, og vest for lejrskolen ligger store løv- og nåleskove med gode muligheder for friluftsliv, feltbiologi og fysiske udfoldelser.

  

 MG 3638Friluftsliv

Der er rige muligheder for at dyrke friluftsliv i naturen omkring Klostermølle. Tag på vandretur, sov i shelter eller bivuak, løb orienteringsløb, lav mad over bål og smag på naturens spisekammer. Eller hop på cyklen og prøv krafter med Søhøjlandets mange bakker og storslåede udsigter. I den store have findes et shelter med plads til 5-6 personer. Her er også borde og bænke, så I kan mødes eller spise sammen udendørs. I et hjørne er indrettet en stor bålplads, så I kan mødes omkring bålet om aftenen, grille skumfiduser eller bage snobrød.

 

 MG 3604Naturvejledning

Stedets naturvejleder kan arrangere forskellige aktiviteter og oplevelser, der lever op til folkeskolens trin- og slutmål på alle klassetrin inden for mange fag. 

 

 

 MG 3735Tag på kanotur

Klostermølle har sin egen landingsplads for kanoer og kajakker, som giver adgang til at tage på ture på Mossø eller på Gudenåen. Fra vandsiden opleves naturen ekstra tæt på og endnu mere vild.


 

 MG 3461Istidslandskabet

Søhøjlandets kuperede landskab er slebet til under den seneste istid. Iskappen og smeltevandet dannede tunneldale med søer og åer og efterlod de stejle bakker. Vest for Klostermølle kan du bestige Sukkertoppen, hvor der åbner sig en spektakulær udsigt over Salten Ådal.

 

 MG 3770 EditMærk historien

Klostermølles historie  går tilbage til middelalderen, hvor munke opførte Voer Kloster og gravede klosterkanalen og  skabte Døde Å. I nyere tid har klostermøllen været kornmølle, træsliberi og papirfabrik. Stedet emmer af historie, og det vrimler med fortællende spor og levn fra fortiden.

 

 MG 3786Området

Klostermølle ligger centralt i Søhøjlandet med kort afstand til blandt andet Himmelbjerget, Øm Klostermuseum og Akva Dyrepark i Silkeborg.

 

 

 

 MG 4029Booking

Tlf.: 3120 5602

Mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ring eller mail og brug os som sparringspartner i planlægning af lejrskoleopholdet.

 

 

 

 MG 3463 MG 3671 MG 3674 MG 3984 MG 4025 MG 3532

 MG 3610

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00