Aktuelt

Bykoraller på Refshaleøen

Snart vil Refshaleøens hundredtusinder af gæster blive mødt af 11 eventyrlige og med tiden mosbeklædte ”bykoraller”, når de besøger den kreative ø i Københavns Havn.

Pressemeddelelse

Nyt kunstsamarbejde skaber 11 store bykoraller til Refshaleøen


Snart vil Refshaleøens hundredtusinder af gæster blive mødt af 11 eventyrlige og med tiden mosbeklædte ”bykoraller”, når de besøger den kreative ø i Københavns Havn.

De 11 levende skulpturer skal sætte fokus på biodiversitetskrisen og bliver 3D-printet i et genanvendeligt  materiale, der tilføjes en ”moskultur”, så de bliver grønne og tiltrækker alskens liv.


Bykorallerne er udviklet i et samarbejde mellem Natur & Ungdom, billedkunstner Thomas Bickham og Oleg Koefoed fra Center for Livskraft og Regeneration.

Forskning viser, at bykoraller kan bidrage positivt til biodiversitet i områder, hvor naturen har det svært. Det gælder blandt andet i de byer, som Natur & Ungdom ellers ofte tager bort fra, når organisationens unge medlemmer tager ud for at øge den grønne dannelse. I dette projekt flytter man derimod både aktivitet og natur helt ind i midten af i landets største by:

”Her skaber vores unge medlemmer biodivers bykunst sammen med andre – dels for at sætte fokus på biodiversitetskrisen og dels for at tiltrække flere knap så naturvante unge til arbejdet med biodiversitet”, siger Thea P. Strand, sekretariatsleder for Natur & Ungdom.

Selve bykorallerne bliver printet af 3DCP Group på baggrund af Thomas Bickhams design, som er udviklet i samarbejde med arkitekten Adrian Brun, der er specialist i storskala 3D-printning.

”Vejen til en mere bæredygtig fremtid er flersporet. Vi tror på at kunsten og æstetikken, kan være med til at vække nogle følelser i folk, der derfor bliver mere nysgerrige”, siger Thomas Bickham.

Refshaleøens Ejendomsselskab, som ejer og kuraterer de mange kreative og kulturelle aktiviteter på B&W’s historiske værftsområde, har stillet arealer til rådighed for projektet med bykorallerne.

Det er unge fra Natur & Ungdoms forening i København, som sammen med andre unge skal stå for selve gennemførelsen af projektet, der er blevet gjort muligt af en generøs støtte fra Nordea-fondens ”Her gror vi-pulje”.

”Vi har sammen med landskabsarkitekter og eksperter i urban biodiversitet designet et forløb, der klæder de unge på til opgaven. De udvikler selv løsninger til at dokumentere, formidle og udbrede mødet med de mosklædte biotoper – og det glæder vi os meget til at se resultatet af”, siger Oleg Koefoed.

Der vil være fernisering på projektet, den 28. marts 2025, 16-18 ved Refshalevej 167A, mellem Werkstatt og Ismageriet, hvor korallernes endelige udseende og placering på Refshaleøen også offentliggøres. Her indbydes alle til at bidrage, når den første moskultur tilføres korallerne.

Pressekontakt
Thea P. Strand, sekretariatsleder Natur & Ungdom // Telefon: 31 20 56 02
Oleg Koefoed, direktør Center for Livskraft og Regeneration // Telefon: 26848371
Thomas Bickham, kunstner
Stine Tange. Kultur- og bylivskonsulent, Refshaleøen

 Find eventet på: Fernisering

 

 

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00