Aktuelt

Mossø Kano og Kajak laug - medlemmer i kajakker på søen

Kæmpe medlemsfremgang i Mossø Kano og Kajak laug

Der har ikke været ret meget at fejre i første halvdel af 2020, hvor Danmark i store dele af tiden har været nedlukket og uden ret meget aktivitet.

Men i Natur og Ungdom – Mossø kano og kajak laug har der været masser af aktivitet, og de har oplevet en massiv medlemsfremgang i første halvdel af 2020.

Hele 125 nye medlemmer er det blevet til på årets første seks måneder, og dermed er lauget oppe på 252 medlemmer i alt, som er kommet til, siden de blev stiftet i 2019.

Det går kun én vej i Mossø Kano og Kajak laug, og det er fremad. Medlemmerne strømmer til, og det ser ikke ud til at stoppe lige foreløbig. Formanden for lauget Søren Skov Bording har flere gode bud på, hvad succesen skyldes.

- Vi har et skarpt og konkret tilbud, som folk kan forholde sig til, og som rammer ind i tidens ånd, hvor familier kan være aktive sammen i naturen på deres egne præmisser. Der er ingen krav om hverken religiøs eller politisk overbevisning for at være medlem, og vi forsøger ikke at putte folk ind i nogle bestemte kasser. Det appellerer til en større mængde, og det er nok den primære årsag til vores succes.

Et laug og ikke en klub

En gruppe sejlinteresserede gik sammen for at stifte en forening, men valgte efter lidt research at melde sig ind i Landsforeningen Natur & Ungdom for at støtte op om dennes formål og virke. Lauget råder over forskellige udstyr som kajakker, kanoer og SUP boards, som alt sammen er med til at fremme familiers muligheder for naturoplevelser på Mossø og å-systemerne omkring. Men hvad er det, der adskiller Mossø Kano og Kajak laug fra enhver anden kano- og kajakklub?

- Familien er et centralt omdrejningspunkt i vores laug, for vi sælger kun medlemskaber til familier. Man skal desuden også forstå forskellen på et laug og en klub. Lauget er ikke en kajak-klub med ugentlig undervisning, instruktører, konkurrencer eller krav om deltagelse.

Vi arrangerer hvert år flere forskellige fællesaktiviteter, som vi opfordrer vores medlemmer til at deltage i, men derudover har familierne adgang til fartøjerne, når de selv booker sig ind. På den måde kan man i det omfang man selv ønsker det, kan få gode naturoplevelser på vandet sammen med sin familie, forklarer Søren Skov Bording.

Som medlemsklub i Natur & Ungdom forpligter man sig til at afholde 10-12 årlige aktiviteter, som er tilrettelagt af de lokale ledere og som tilbydes alle i medlemskredsen.

Et forpligtende fællesskab

Hvis der sidder nogle og tænker, at Mossø Kano og Kajak laug er en billig måde at leje en kano på, så tager de helt fejl. Som medlem af lauget indgår man i et forpligtende fællesskab, hvor der som sidegevinst er mulighed for endnu flere naturoplevelser på egen hånd.

- Vi er ikke et kanoudlejningsbureau, hvor man bare kan booke et par kanoer en uge i sommerferien. Vi har en masse fælles aktiviteter, hvor vi gerne ser, at medlemmerne deltager. Der er f.eks. vores vedligeholdelsesdag, hvor vi hjælpes ad med at vedligeholde og sætte tingene i stand, siger Søren Skov Bording, som samtidig fortæller, at det er et krav, at der er minimum en deltager på hver tur, som har deltaget i et frigivelsesmøde, hvor sikkerhedsinstrukser er gennemgået.

Et medlemskab af Mossø Kano og Kajak laug er et fleksibelt tilbud, der giver den enkelte familie bedre mulighed for at bestemme, hvordan og hvornår de vil bruge naturen samtidig med, at der er fokus på fællesskabet og sammenholdet.

Sikkerheden er i top

Når nu der er mulighed for at sejle ud på egen hånd, er det jo oplagt at spørge til sikkerheden, men formanden garanterer, at ingen bliver sendt ud på vandet uden at være helt klar det til.

- Vi har ikke mange regler i lauget, men dog nogle helt faste krav og regler til sikkerheden. Alle der benytter vores udstyr skal være medlemmer af lauget, og vi opfordrer alle medlemmer til at deltage i et frigivelsesmøde, hvor vi gennemgår sikkerheden, fortæller formanden og fortsætter

- Der skal minimum være én på hver tur, der er frigivet. At være frigivet betyder, at man har deltaget på et frigivelsesmøde, der tager ca. 3 timer. Her bliver man guidet igennem sikkerhedsinstrukser og øvelser på vandet, så er er ikke tale om, at man melder sig ind i lauget og så bare kan booke udstyr og sejle ud, slutter Søren Skov Bording.

Som frigivet har man det overordnede ansvar for alle på turen og overfor lauget.

Læs mere om Mossø Kano og Kajak laug her.

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00