Naturpatruljen blev skudt i gang med snebolde

- 12 Magiske Naturoplevelse venter 17 børn og de voksne frivillige

Bålet knitrede, fåreskindene lå klar på bænkene, og den varme solbærdrik dampede fra gryden. 17 eventyrlystne børn i alderen 6-8 år havde meldt sig til Naturpatruljeforløbet, hvor vi sammen skal udforske de 12 aktiviteter fra børnenes naturkanon over en halvårsperiode.

Vi begyndte vores rejse ved bålet, hvor børnene fik deres eget træmærke med navn og et Natur & Ungdomslogo. Efter en kort velkomst og introduktion blev børnene og deres medfølgende voksne inviteret på en rundtur på Klostermølle, hvor vi skulle lede efter dyrespor.

Billede Naturpatrulje3 600 x 400 px Billede Naturpatrulje2 600 x 400 px

Udstyret med små sedler med billeder af dyrespor, begav børnene sig ud i det tykke lag sne og gjorde fantastiske opdagelser. Harespor, rævespor og endda odderens poteaftryk i sneen blev genkendt, og nogle heldige børn fik øje på en natugle og nød udsigten fra det fine fugletårn. Efter sneleg og støvleskøjteløb på de frosne vandpytter tog vi en mørk sti, hvor børnene trænede deres nattesyn. Med en snor som guide skulle de finde fem ting, der ikke hørte hjemme i den danske natur. En udfordring, de klarede med bravour, og snart blev varm solbærdrik og et personligt tændstål belønningen for deres eventyrlyst.

Som aftenens højdepunkt kiggede vi gennem en stor stjernekikkert og så Jupiter stråle sammen med de første stjerner på aftenhimlen. Til sidst slukkede vi bålet med snebolde, og børn og voksne gik hjem efter en vidunderlig eftermiddag i Naturpatruljens tegn.

Vi tænder bålet igen d. 25/1 kl. 16, hvor børnene vil prøve at tænde ild med deres nye tændstål, flække brænde og lære kunsten at bygge det perfekte bål. Måske vil vi også dele nogle historier om bålets magiske kræfter.

Naturpatruljen - Naturdannelse for Børn

Naturpatruljen er et landsdækkende projekt, der arbejder på at skabe naturinteresse hos børn i alderen 3-12 år. Med udgangspunkt i børnenes naturkanon mødes Naturpatruljerne 10-12 gange over en halvårig periode, fyldt med spændende oplevelser og et nyt venskab med naturen.

Hvis du er interesseret i at starte en Naturpatrulje i dit lokalområde, kan du kontakte projektleder Bjarke Nørgaard på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. og høre mere om mulighederne. Det er faktisk ret let at komme igang…

Læs mere om projektet på www.nogu.dk/sammenomnaturen

Projektet støttes af Friluftsrådet og Tryg Fonden. Hos Natur & Ungdom skaber naturen rammen om fællesskabet, og det er i fællesskab, vi kan beskytte den. Vi introducerer børn og unge til naturens mangfoldighed, så de forstår, hvorfor det er vigtigt at beskytte vores smukke natur.

 

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00