07
jun
2020

AFLYST - Blå Flag til Daugård Strand

07-06-2020 11:00 -14:00
Gratis
AFLYST - Blå Flag til Daugård Strand

Familietur. Daugård Strand Blå Flag - tegnet for badevand af høj kvalitet. Det markeres med en fælles åbning for børn, unge og voksne. Der vil blive masser af strandaktiviteter som krabbe, reje og fiskefangst og der er arrangeret kanosejlads på fjorden. Derudover vil der være prøvedykning og gummibådssejlads sammen med Dykkerklubben Dykanden fra Hornsyld.

07
jun
2020

AFLYST - Nattergaletur i Uldum Kær

07-06-2020 20:00 -21:30
Gratis

Blå Flag: Så er det højsommer - fuglene skal have sikret næste generation. Nattergalen gør det på sin iørefaldende og lyriske facon.

Kurt Willumsen fører kyndigt rundt i Kæret og finder de gode steder. Vi går en tur på ca. 5 km, hvor vi følger den nye rundturs-sti.

 

14
jun
2020

AFLYST - Gudenå og Skjernåens udspring

14-06-2020 13:00 -16:00
Gratis

I Hedensted Kommune starter Gudenåen som en boblende kilde i Tinnet Krat på toppen af den Jyske Højderyg. Ikke langt der fra starter Skjernåen. Regndråberne kan således beslutte sig til, om de vil på en rejse til Kattegat eller Vesterhavet ved at falde på den ene eller den anden side af højderyggen.

Siden menneskets ...

 

 

27
jun
2020

AFLYST - Hedensted Søerne – Åbningsarrangement

27-06-2020 10:00 -14:00
Gratis

Det store naturområde med nogle af Hedensted Søerne placeret centralt i midten, bliver i 2020 åbnet for offentligheden.
Det er en naturperle, tæt på byen, som giver alle borgere rig mulighed for at dyrke naturen i et rekreativt format på egen hånd. Kombinationen af en varieret natur og vandelementet i midten appellerer til alle målgrupper.

Til åbningseventen vil der være mulighed for kanosejlads i idylliske omgivelser, muligheder for at udforske det nye offentlige naturområde, du kan tage fiskestangen med eller prøve at tage insekt og vandprøver mm ved naturvejlederne Bettina Lykke Mikkelsen og Benny Jensen.
Det vil samtidig være muligt, at komme med konstruktive forslag til forbedringer af området til udviklingsgruppen for Hedensted Søerne.

19
jul
2020

Familie-sommerlejr 2020 ved Mossø

19-07-2020 14:00 - 24-07-2020 11:00
Se pris i beskrivelse
Familie-sommerlejr 2020 ved Mossø

Dette års familie-sommerlejr bliver på Klostermølle, som ligger ved bredden af Mossø - i hjertet af det midtjyske Søhøjland. På Klostermølle ligger desuden N&U’s sekretariat, lejrskole og naturskole. 

Natur & Ungdoms sommerlejr er for alle som ønsker fællesskab omkring friluftsliv og naturaktiviteter. Vi laver forskellige aktiviteter, som alle sammen har med natur og friluftsliv at gøre. Alle kan deltage, bare du har lyst og bidrager til den gode stemning – du behøver ikke være natur- eller friluftsmenneske, det kan du blive!

Corona:
Lejren bliver tilpasset efter de gældende corona-retningslinjer, som regeringen løbende melder ud. Hvilke tiltag, vi vil iværksætte, afhænger af regeringens meldinger, når vi når frem til tidspunktet 'midt i juli'. I øjeblikket forestiller vi os følgende eksempler:

  • Maksimum deltagerantal på 50 personer
  • Vi sover i telt hver familie for sig (eller egen familiegruppe på sovesal)
  • Madlavning og aktiviteter vil foregå udenfor og med afstand mellem aktivitetspladser
  • Vi har stort fokus på rengøring og øvrig hygiegnetiltag

Læs mere om priser og planlagte aktiviteter under 'Beskrivelse*.

Deltagelse i Natur & Ungdoms sommerlejr kræver betalt medlemskontingent for 2020 - 100 kr. pr. person.

23
aug
2020

Kajaksejlads for nybegyndere

23-08-2020 10:00 -14:00
Gratis

Blå Flag familietur hvor børn og voksne kan få lov til at afprøve deres balancekunst i kajaksejlads. Der vil blive trænet i vandkanten og succesoplevelsen er meget stor, når man har fundet balancen til en tur ud i det åbne vand. Aktiviteten henvender sig kun til nybegyndere og i ventetiderne kan vi blandt andet nyde udsigten ud over Vejle Fjord og til børnene vil der blive lavet naturlige strandaktiviteter som krabbefangst, rejestrygning mm. Vi tænder også bål og på vores bålriste, kan i lave jeres medbragte middagsmad.

13
sep
2020

Naturens Dag - Familieoplevelse ved Mølledammen i Øster Snede

13-09-2020 10:00 -14:00
Gratis
Naturens Dag - Familieoplevelse ved  Mølledammen i Øster Snede

Naturens Dag er hver år landsdækkende og for Hedensted Kommune, vil det i år blive i Øster Snede by, hvor der ligger en dejlig lille sø Mølledammen og på denne Blå Flag tur på Naturens Dag får publikum lov til at sejle i kano og se naturen og kvarteret samt den smukke kirke på en hel anden måde. Vi skal også lave vandhulsundersøgelser og vurdere, om søen har et sundt vandinsekt liv og så vil der være rejst 2 mobile bålpladser, hvor den medbragte mad/snobrød kan tilberedes.

26
sep
2020

Svampefest ved Vejle Fjord

26-09-2020 10:00 -19:00
110 kr./voksne - 40 kr./børn 4-15 år
Svampefest ved Vejle Fjord

 

Familietur: Svampetur for alle naturinteresserede, velegnet som familieudflugt, ingen svampekendskab er nødvendig.
Om formiddagen er der svampekursus ved Bodil og Birthe Rolle og mon ikke de har nogle spændende svampe med, som fortæller deres helt egen historie.
Naturvejleder Bettina Lykke Mikkelsen laver specielt fortælling for børnene og tager dem med ud i et nærliggende skovområde, hvor de får deres helt egen svampetur. Efterfølgende sker der indsamling af svampene i et nærliggende smukt skovområde.
I spejderlejren tilberedes svampene, ved siden af svampene laver den gamle skibskok Erik Kaxe en smagfuld salat og kødret.

04
okt
2020

Med Salatfadet til Slottet i skoven og Træskohage Fyr

04-10-2020 13:00 -17:00
Børn 10. kr. Voksne 20. kr.

Blå Flag familietur med Stouby Lokalråd v/Ole Lyse og naturvejleder Benny Jensen. Igennem 2 ture byder vi på forårs naturskønne oplevelser med den nyligt købte Salatfad efter traktor, som må transportere 28 deltagere. Turens første stop er ved Vejlefjord Kursus og Konferencecenter også kaldet ”Tuberkulose Sanatoriet Slottet i skoven”. Som officielt åbnede 1. marts år 1900. Her vil vi fortælle om stedets historie frem til i dag. Turen går herfra videre ned igennem den smukke park og skov, til vi når stranden, hvor en ny historie melder sig fra krigens tid i 1942. Vi tager ophold tæt på det ny renoverede Træskohage Fyr, som vi besøger og kan komme op i, da den altid er åben for publikum. Det er også her i kan nyde jeres medbragte drikkevarer, kage mm. Derefter går turen tilbage til mødestedet!

Vi forventer stor interesse, derfor arrangeres 2 ture.

Tilmelding: Benny Jensen på mob. 51 51 91 35

Arrangører: Hedensted Kommune, Natur & Ungdom og Danmarks Naturfredningsforening Hedensted og Stouby Lokalråd.