19
jul
2020

Familie-sommerlejr 2020 ved Mossø

19-07-2020 14:00 - 24-07-2020 11:00
Se pris i beskrivelse
Familie-sommerlejr 2020 ved Mossø

Dette års familie-sommerlejr bliver på Klostermølle, som ligger ved bredden af Mossø - i hjertet af det midtjyske Søhøjland. På Klostermølle ligger desuden N&U’s sekretariat, lejrskole og naturskole. 

Natur & Ungdoms sommerlejr er for alle som ønsker fællesskab omkring friluftsliv og naturaktiviteter. Vi laver forskellige aktiviteter, som alle sammen har med natur og friluftsliv at gøre. Alle kan deltage, bare du har lyst og bidrager til den gode stemning – du behøver ikke være natur- eller friluftsmenneske, det kan du blive!

Corona:
Lejren bliver tilpasset efter de gældende corona-retningslinjer, som regeringen løbende melder ud. Hvilke tiltag, vi vil iværksætte, afhænger af regeringens meldinger, når vi når frem til tidspunktet 'midt i juli'. I øjeblikket forestiller vi os følgende eksempler:

  • Maksimum deltagerantal på 50 personer
  • Vi sover i telt hver familie for sig (eller egen familiegruppe på sovesal)
  • Madlavning og aktiviteter vil foregå udenfor og med afstand mellem aktivitetspladser
  • Vi har stort fokus på rengøring og øvrig hygiegnetiltag

Læs mere om priser og planlagte aktiviteter under 'Beskrivelse*.

Deltagelse i Natur & Ungdoms sommerlejr kræver betalt medlemskontingent for 2020 - 100 kr. pr. person.

23
aug
2020

Kajaksejlads for nybegyndere

23-08-2020 10:00 -14:00
Gratis

Blå Flag familietur hvor børn og voksne kan få lov til at afprøve deres balancekunst i kajaksejlads. Der vil blive trænet i vandkanten og succesoplevelsen er meget stor, når man har fundet balancen til en tur ud i det åbne vand. Aktiviteten henvender sig kun til nybegyndere og i ventetiderne kan vi blandt andet nyde udsigten ud over Vejle Fjord og til børnene vil der blive lavet naturlige strandaktiviteter som krabbefangst, rejestrygning mm. Vi tænder også bål og på vores bålriste, kan i lave jeres medbragte middagsmad.

13
sep
2020

Naturens Dag - Familieoplevelse ved Mølledammen i Øster Snede

13-09-2020 10:00 -14:00
Gratis
Naturens Dag - Familieoplevelse ved  Mølledammen i Øster Snede

Naturens Dag er hver år landsdækkende og for Hedensted Kommune, vil det i år blive i Øster Snede by, hvor der ligger en dejlig lille sø Mølledammen og på denne Blå Flag tur på Naturens Dag får publikum lov til at sejle i kano og se naturen og kvarteret samt den smukke kirke på en hel anden måde. Vi skal også lave vandhulsundersøgelser og vurdere, om søen har et sundt vandinsekt liv og så vil der være rejst 2 mobile bålpladser, hvor den medbragte mad/snobrød kan tilberedes.

26
sep
2020

Svampefest ved Vejle Fjord

26-09-2020 10:00 -19:00
110 kr./voksne - 40 kr./børn 4-15 år
Svampefest ved Vejle Fjord

 

Familietur: Svampetur for alle naturinteresserede, velegnet som familieudflugt, ingen svampekendskab er nødvendig.
Om formiddagen er der svampekursus ved Bodil og Birthe Rolle og mon ikke de har nogle spændende svampe med, som fortæller deres helt egen historie.
Naturvejleder Bettina Lykke Mikkelsen laver specielt fortælling for børnene og tager dem med ud i et nærliggende skovområde, hvor de får deres helt egen svampetur. Efterfølgende sker der indsamling af svampene i et nærliggende smukt skovområde.
I spejderlejren tilberedes svampene, ved siden af svampene laver den gamle skibskok Erik Kaxe en smagfuld salat og kødret.

04
okt
2020

Med Salatfadet til Slottet i skoven og Træskohage Fyr

04-10-2020 13:00 -17:00
Børn 10. kr. Voksne 20. kr.

Blå Flag familietur med Stouby Lokalråd v/Ole Lyse og naturvejleder Benny Jensen. Igennem 2 ture byder vi på forårs naturskønne oplevelser med den nyligt købte Salatfad efter traktor, som må transportere 28 deltagere. Turens første stop er ved Vejlefjord Kursus og Konferencecenter også kaldet ”Tuberkulose Sanatoriet Slottet i skoven”. Som officielt åbnede 1. marts år 1900. Her vil vi fortælle om stedets historie frem til i dag. Turen går herfra videre ned igennem den smukke park og skov, til vi når stranden, hvor en ny historie melder sig fra krigens tid i 1942. Vi tager ophold tæt på det ny renoverede Træskohage Fyr, som vi besøger og kan komme op i, da den altid er åben for publikum. Det er også her i kan nyde jeres medbragte drikkevarer, kage mm. Derefter går turen tilbage til mødestedet!

Vi forventer stor interesse, derfor arrangeres 2 ture.

Tilmelding: Benny Jensen på mob. 51 51 91 35

Arrangører: Hedensted Kommune, Natur & Ungdom og Danmarks Naturfredningsforening Hedensted og Stouby Lokalråd.

10
okt
2020

N&U’s repræsentantskabsmøde

10-10-2020
Gratis

Repræsentantskabsmødet bliver lørdag den 10. oktober på Klostermølle – men reserver allerede nu hele weekenden!

Vi regner med at planlægge en sjov familie-weekend på Klostermølle.