Aktuelt

Vemodigt farvel til naturvejlederen

Thomas Holgaard forlader N&U efter tre et halvt år som naturvejleder. Han tager glade minder fra tre og halvt år i naturens og fællesskabets tjeneste med sig til sit nye job som naturvejleder i Thisted Kommune.

 En masse spændende aktiviteter i naturen i samvær med en masse hyggelige medlemmer. Sådan lyder Thomas Holgaards svar på spørgsmålet om, hvad han især vil tænke på efter sin afsked med N&U den 31. marts.

Den dag er den sidste i hans karriere som foreningens naturvejleder efter tre et halvt år. I den tid har han haft fingrene i rigtig mange opgaver, siger N&U’s sekretariatsleder Annette Rask Krogsøe. Hun ærgrer sig over Thomas Holgaards opsigelse:

”Vi kender Thomas som en yderst kompetent naturvejleder, en god kollega og helt generelt en hyggelig person at omgås for alle. Vi er kede af at give slip på ham, så vi håber på at kunne lave nogle aftaler om, at N&U også fremover vil kunne trække på hans kompetencer i forskellige sammenhænge. Så måske møder I ham alligevel ude i naturen på fremtidige aktiviteter.”

Thomas Holgaard – der fremover skal være naturvejleder i Thisted Kommune – understreger, at han ikke slipper Natur & Ungdom helt:

”Jeg har haft nogle gode år i N&U og er stadig aktiv i bestyrelsen i N&U Nordfjends. Det vil jeg selvfølgelig fortsætte med. Det er jo her, jeg finder mit lokale natur- og friluftsnetværk. Desuden vil det ikke være utænkeligt, at der pludselig kom en N&U Doverodde Købmandsgård. Der holder min nye arbejdsplads til.”

Stort fællesskab
I sin nye stilling skal Thomas Holgaard varetage naturvejledning i hele Thisted Kommune, det vil sige Nationalpark Thy, Cold Hawaii, Cold Hawaii Inland, Doverodde Købmandsgård og Limfjorden. Dertil kommer formidlingsopgaver og noget spændende natur.  

”Stillingen er primært i dagtimerne i hverdagene, hvilket er mere spiseligt for en børnefamilie som min. Og så er der en del flere kollegaer. Det har jeg længe ønsket mig at få,” siger Thomas Holgaard og understreger, at han ikke har følt sig ensom i Natur & Ungdom.

”Overordnet er jeg glad for at have været en del af et stort fællesskab, hvor alle har interesse for naturen. Det har været en fornøjelse at løse forskellige opgaver sammen med de forskellige grupper af frivillige,” siger Thomas Holgaard.

Han har blandt andet arbejdet med ildfugleholdet, julemarkedet, sommerlejren samt diverse kurser, aktiviteter, skoletjeneste og kogebogsskrivning.

”Og så har jeg været med til opstart af otte nye lokalafdelinger, afviklet Skoletjeneste for Skanderborg Kommune og haft fokus på projektet Vores Natur det seneste år. Det hele har været spændende,” fastslår Thomas Holgaard.

Reception på Klostermølle 26. marts
Er der slet ingenting, Thomas Holgaard godt kunne have undværet?

”Jo! Corona,” lyder det prompte.

I anledning af Thomas Holgaards fratrædelse holder N&U reception på Klostermølle fredag den 26. marts kl. 15.00. Det vil være muligt at deltage enten fysisk (udendørs) eller via et onlinemøde.

N&U arbejder på at finde en ny naturvejleder.

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00