Aktuelt

TV-serie i 5 dele – Vilde vidunderlige Danmark

På søndag den 12. april kl. 20.00 starter Danmarks Radio sin nye store TV-satsning Vilde vidunderlige Danmark.

 

Den strækker sig over 5 søndage med disse temaer:

Skoven: søndag den 12. april 2020

Det handler om skoven og den fantastiske natur og spændende dyr, der findes her: vi skal blandt andet møde den store hornugle, halsbåndsmusen, den lille skovmyre, hasselmusen, natuglen, ræven, grævlingen, rødrygget tornskade og kongeørnen.

Hav og kyst: søndag den 19. april

Vi dykker ned i havet omkring Danmark og møder gråsæler, edderfugle, stenbidere, marsvin, myreløvelarver, ryler, søstjerner, nøgensnegle, strandskader, vandrefalk, rødnæb, hummer og havtasker.

Det åbne land: søndag den 26. april

Naturen i det åbne landskab: heden, mosen, blomsterengene og de dyrkede marker. Her forventer vi at mødebåde hugorm, mus, markfirben, tårnfalk, rovedderkop, kirkeugle, soldug, ensianblåfugl, stær, vllde heste, krondyr, ravne og harer.

Søer og vandløb: søndag den 3. maj

kan du forvente at opleve ænder, gedder, bævere, guldsmede, strandtudser, gøen og rørsangeren, isfuglen, skarven og lappedykkeren, den lille vandsalamander og vandedderkoppen i vores søer og åer.

Naturen i byen: søndag den 10. maj

I programseriens sidste afsnit tager vi ind til byen og går på jagt efter naturen her. Mon ikke vi møder gråanden, pindsvinet, ræven, havemyren, rotten, kragerne, egernet og knopsvanen.

Vi skal ikke bare se naturen på skærmen – vi skal også ud og opleve den! - og her spiller Natur & Ungdom også en rolle.

Når naturen forlader skærmen, vil Friluftsrådet, sammen med en lang række af foreninger, museer, naturejere og naturskoler til gengæld sørge for, at alle danskere får masser af muligheder naturoplevelse ude i naturen over hele landet.

Natur & Ungdom har fået nogle midler til at afholde aktiviteter og vi håber du/I vil være med.

Mange organisationer har allerede arrangeret ture og aktiviteter i forlængelse af programmerne.

Men på grund af corona-situationen er alle aktiviteter, der samler mennesker, udskudt foreløbigt indtil 30. maj 2020. https://voresnatur.dk/presse/vores-natur-udskyder-alle-ture-aktiviteter

I stedet vil de sørge for digital formidling og kommunikation om, hvordan man kan komme ud i naturen på egen hånd eller med sin familie.

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00