Aktuelt

Praktik hos Natur & Ungdom

Natur & Ungdom søger 1-2 praktikanter i efteråret 2022

Måske er du humanist eller samfundsfaglig med lyst til at afprøve din faglighed i en landsdækkende forening, med højt til loftet og mulighed for at sætte dit eget aftryk? Måske er du biolog og klar til at gå fra indlæring til formidling af din viden til børn og unge? I begge tilfælde ønsker du at supplere din uddannelse med at arbejde med de forpligtende fællesskaber i foreningen og med at engagere frivillige.  

Om Natur & Ungdom

Natur & Ungdom arbejder for at fremme børn og unges interesse i og forståelse for natur og miljø og derved lægge grunden for livslang glæde ved og respekt for naturen. Vi ønsker dermed at medvirke til en økologisk bæredygtig udvikling i samspillet mellem menneske, natur og kultur.

 Vi tilbyder en til to praktikstillinger i efteråret 2022:

 • Én med fokus på fundraising og udvikling
 • Én med fokus på formidling og foreningspleje

I begge praktikstillinger er fællesskab helt centralt – Vi er fælles om naturen og sammen i forpligtende fællesskaber i foreningen.

Opgavedelingen behøver ikke være så skarpt skåret, som den er i nedenstående. Kan du det hele, hører vi også gerne fra dig. Begge praktikstillinger er ulønnede og med mulighed for fleksibelt hjemmearbejde og samarbejde via teams.

Vi ved godt, at vi bor langt ude (i naturen), det finder vi en løsning på sammen.

Praktikstilling med fokus fællesskaber, udvikling og fundraising

 • FÆLLESKABER: Landsforeningen Natur & Ungdom og vores lokalforeninger er hjemsted for ét stort og mange små fællesskaber. Disse skal understøttes, udfordres og plejes med respekt for hver deres historie og ståsteder. Din opgave bliver blandt andet at hjælpe lokalforeninger med stort og småt.
 • UDVIKLING: Som organisation og frivillig forening skal vi være i konstant udvikling, så vi forbliver relevant for vores målgruppe. Din opgave bliver at hjælpe med analyser, der belyser mulige retninger for foreningen.
 • PROJEKTUDVIKLING: Du bliver medansvarlig for et nyt projekt, der skal afvikles i efteråret 2022. Der er fortsat mulighed for at sætte stort præg på projektet. Projektets sigte er at lave naturcamps for 13-17årige.
 • FUNDRAISING: For at kunne realisere alle vores projekter og drømme har vi brug for penge. Din opgave bliver at bidrage til projektbeskrivelser og finde og kontakte relevante fonde.
 • DRIFT: Du kommer udover ovenstående også til at bidrage til den generelle drift, herunder produktion af nyheder og indhold til nyhedsbrev, hjemmeside og SoMe, deltagelse i møder, forefaldende arbejde på sekretariatet og mere.

Praktikstilling med fokus på fællesskaber, formidling og foreningspleje:

 • FÆLLESKABER: Landsforeningen Natur & Ungdom og vores lokalforeninger er hjemsted for et stort og mange små fællesskaber. Disse skal understøttes, udfordres og plejes med respekt for hver deres historie og ståsteder. Din opgave bliver blandt andet at hjælpe lokalforeninger med stort og småt.
 • FORMIDLING: Vi har en naturvejleder ansat, der formidler stort og småt om naturen til store og små. Det er både i regi af vores egne lokalforeninger, og når vi fx har besøgende på Klostermølle. Du får en central rolle, når du bidrager til vores formidlingsarbejde med det, du allerede ved, og det du lærer undervejs.
 • FORENINGSPLEJE: Vores lokale foreninger er drevet af engagerede frivillige. Din opgave bliver at understøtte deres arbejde, bidrage til deres aktiviteter og hjælpe med en god kontakt til dem.
 • DRIFT: Du kommer udover ovenstående også til at bidrage til den generelle drift, herunder produktion af nyheder og indhold til nyhedsbrev, hjemmeside og SoMe, deltagelse i møder, forefaldende arbejde på sekretariatet og mere.

Din rolle:
I Natur & Ungdom bliver du en del af et lille sekretariat, der brænder for at understøtte foreningens formål, og vores frivillige og medlemmer. I begge stillinger vil du arbejde tæt sammen med de andre ansatte og vores lokale foreninger.

Vi har hjemme på den naturskønt beliggende Klostermølle, men vi aftaler individuelt, hvor meget af arbejdet der foregår fra sekretariatet. Det vil være muligt i periode at overnatte på sekretariatet.

I praktikken starter vi med en forventningsafstemning, hvor vi både snakker om, hvad du allerede kan, og hvad du gerne vil lære. Vi laver en plan for din praktik, der er i overensstemmelse med kravene fra dit studie og vores og dine ønsker. Vi tilpasser dine opgaver løbende, så vi sikrer, at du både har den fornødne tryghed og frihed til at udvikle dig undervejs.

Vi forestiller os, at du:

 • er i gang med en relevant uddannelse
 • brænder for natur og foreningsliv
 • har lyst til at være en del af en lille organisation med højt til loftet

Vi tilbyder til gengæld:

 • en praktik med rig mulighed for at sætte dit eget præg
 • skønne omgivelser
 • et godt indblik i foreningsverdenen
 • mulighed for, at du bliver endnu skarpere og måske endda lærer noget nyt
 • ulønnet praktik

Ansøg nu

Send os din motiverede ansøgning og dit CV på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. – skriv ”praktikansøgning” i emnefeltet og husk at fortælle os, om det er den ene eller den anden stilling.

Vi forventer, at din praktikperiode starter 1. september, men er fleksible.

Frist for ansøgning er 23. juli – vi læser ansøgningerne løbende og forbeholder os retten til at ansætte før

udløb af frist for ansøgning.

Hvis du har spørgsmål eller ønsker yderligere oplysninger er du velkommen til at kontakte Thea på 31205602 eller Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

 

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00