Aktuelt

Peter om #givnaturenlov

Op til folketingsvalget gik Natur & Ungdom med i kravet om en biodiversitetslov.


Op til folketingsvalget gik Natur & Ungdom med i kravet om en biodiversitetslov. I artiklen her uddyber Peter Rasmussen, formand for Natur & Ungdom, motivationen for at gå med i kampen og hvad næste skridt er.

Sammen med i skrivende stund 24 andre organisationer kræver Natur og Ungdom en biodiversitetslov. Underoverskriften #givnaturenlov satte organisationerne i valgkampen fokus på naturen og behovet for at passe på den. Organisationerne kommer med forskellige udgangspunkter og visioner, men stiller sammen i alt tre krav til en kommende naturlov:

Logo flyer 2

Peter Rasmussen fortæller: "Vores (Natur & Ungdoms, red.) fornemste opgave er at sikre, at børn og unge får stærke natur og friluftsoplevelser, viden om natur og mulighed for aktivt at tage del i kampen for en mangfoldig natur på et oplyst og mangfoldigt grundlag. Derfor er vi gået ind i kampagnen. Som en børne- og ungdomsorganisation er det særligt vigtigt at sikre gode vilkår for den vilde natur i fremtiden. Ellers mister vores børn og unge nogle unikke muligheder."

Natur & Ungdom har eksisteret i 64 år og i alle årene har formålet netop været at bidrage til børn og unges varige glæde ved og respekt for naturen. Yderligere arbejder foreningen for både at medvirke til og styrke en økologisk bæredygtig udvikling i samspillet mellem menneske, natur og kultur. Natur & Ungdom har tidligere deltaget i mange politiske kampagner og selv været katalysator bag flere. Derfor var det i følge Peter også naturligt at træde ind i denne kampagne.

"Natur og Ungdom bidrager lokalt med mangeartede naturaktiviteter for børn og unge og deres familier. Interessen og engagementet i naturen er af afgørende betydning for, at vi kan få mere vild natur i Danmark. Som landsorganisation arbejder vi for, at mange flere børn og unge kan få mulighed for at komme ud i naturen gennem oprettelse af nye klubber, uddannelse af frivillige, udvikling af nye formidlingsaktiviteter og via vores ildfugleuddannelse. Men alt sammen er baseret på, at der er en natur, vi kan gå ud i."

I valgkampen meldte Radikale Venstre, Frie Grønne, Alternativet, SF og Enhedslisten*, at de ville stille krav om en biodiversitetslov med udgangspunkt i ovenstående krav i de kommende forhandlinger efter valget. Også Konservative var positive overfor en biodiversitetslov, de bakkede dog ikke ultimativt op om alle tre krav. Valgets resultat har gjort det usikkert om en sådan lov kommer i denne folketingsperiode, og uanset fortsætter arbejdet med at lægge pres på politikerne.

"Vi er fortsat en del af alliancen, der afholder jævnlige møder. Der er masser af engagement og når der lander en regering er vi klar med næste skridt - for en biodiversitetslov skal vi have uanset regeringsfarve," afslutter Peter.

*Kilde

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00