Aktuelt

N&U Kruså får masser af børn og voksne ud i naturen

Hundreder af børnefamilier deltog hver for sig i N&U Krusås juleaktivitet, der var coronatilpasset. Det samme er afdelingens nye udetilbud – ’Jagten på de invasive arter’ – som er til fri kopiering af andre N&U-lokalafdelinger.

Selv om coronarestriktionerne forhindrer afviklingen af N&U-aktiviteter, formår N&U Kruså at få flere hundrede børnefamilier ud i naturen. Det er sket ved at tænke alternativt og planlægge tilbud i det fri, som familierne kan gennemføre for sig selv.

I december ledte omkring et par tusind børn og voksne efter nisser i Kelstrup Plantage på N&U Krusås ’Nissesti’. Afdelingens næste tiltag er ’Jagten på de invasive arter’, der åbnede 23. januar i Kelstrup Plantage ved Kruså.

”’Jagten’ er nem at arrangere og er til fri kopiering af andre N&U-lokalafdelinger. Det er en god måde at holde liv i foreningen på, fordi familierne kan komme ud og opleve uden at gå på kompromis med coronarestriktioner,” siger Mik Haar, formand for N&U Kruså og leder af Kelstrup Naturskole.

Skyd dig klogere
’Jagten’ går ud på at skyde til måls efter billeder af fem dyr, som er kommet til Danmark udefra. Skytset er grankogler, man samler i en kurv, inden man går ind på Diversitetsstien i Kelstrup Plantage. Her gælder det om at bruge færrest mulige kogler på at ramme dyrebillederne på en 500 meter lang strækning.

”’Jagten’ varer en times tid. Det er tilpas for forældre med mindre børn. Ud over konkurrenceelementet kan ’skytterne’ lære noget om invasive dyrearter og deres påvirkning af naturen,” siger Mik Haar.

Potentiale for nye medlemmer
’Jagten på de invasive arter’ bygger på N&U Krusås juleaktivitet ’Nissestien’, hvor familier skulle finde 18 nisser rundt om i Kelstrup Plantage. Som præmie for at finde alle nisser fik hvert barn en chokoladejulemand. Dem blev der i alt uddelt 1.300 af. Det får Mik Haar til at anslå, at i alt 2.000-2.500 børn og voksne gæstede ’Nissestien’ mod et forventet besøgstal på et par hundrede.

”Det var en stor og uventet succes. Det viser dels børn og voksnes lyst og behov for at komme ud, dels det store potentiale, N&U lokalafdelinger har for at opfylde det behov og få nye medlemmer. Vi får mange henvendelser om medlemskab og på Facebook er vores side eksploderet fra at have 100 følgere til 550,” siger Mik Haar.

Allerede inden premieren har ’Jagten på de invasive arter’ vakt opmærksomhed. Naturstyrelsen – Mik Haars arbejdsgiver – vil nemlig tilbyde aktiviteten til andre naturskoler i Danmark og dermed gøre ’Jagten’ landsdækkende.  

Det glæder Mik Haar, som har en idé til efterfølgeren for ´Jagten på de invasive arter’.

”Det er essentielt at tænke fremad. Den næste større begivenhed er påske, og så er det oplagt at tænke på påskeæg. Det kan man integrere med et tema om fuglearter,” forklarer Mik Haar.

Læs om N&U Kruså her. Kontakt til Mik Haar: Tlf. 20289921, mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 16:00