Aktuelt

N&U får sekscifret støttebeløb til to naturprojekter

Vores Natur er et partnerskab mellem Naturstyrelsen, Friluftsrådet, De danske naturhistoriske museer og DR.

Målet er at invitere alle danskere ud i naturen til masser af aktiviteter og ture, der skal give viden om naturen, lyst til at gå på opdagelse i den og passe på den.

Både  børn og voksne bliver beriget af at færdes i naturen, skriver partnerne på deres fælles hjemmeside – og det landsdækkende initiativ ligger fuldstændig på linje med Natur & Ungdoms formål om at få børn og unge mere ud i naturen, lære den at kende og motiveres til at passe på den. Derfor besluttede foreningen i slutningen af 2019 at søge om at være med i projektet.

Partnerne bag Vores Natur har tilrettelagt fem temaer, som vi og andre organisationer har kunnet søge om midler indenfor. Der blev sendt rigtig mange ansøgninger til Friluftsrådet, og det glæder os at kunne fortælle, at Natur & Ungdom har fået bevilget midler - i form af et sekscifret beløb - til at realisere projekter rundt i landet inden for to af temaerne:

  1. Vild Mad
    Vild Mad har til formål at give danskerne forståelse for at samle, jage, fiske og tilberede naturens råvarer. Målet er folkelige aktiviteter, der kommer bredt ud, skaber nysgerrighed og interesse for naturen. 
     
  2. Danmark under vandet
    Danmark under vandet har til formål at gøre den almindelige dansker, særligt børn, familier og ”natur-nybegyndere”, klogere på, hvad der findes af liv i vores ferske og salte vande, og hvordan man kan benytte og beskytte den ”blå” natur – hav, søer, åer og vandløb.

Partnerne har lagt op til, at vores aktiviteter falder inden for disse områder:

Naturoplevelser, formidling om natur, bæredygtighedsindsatser, naturbevarelse, udflugter og guidede ture, fangst, sankning, tilberedning af mad, fællesspisning og friluftsliv. Vi regner med at dække mange af emnerne.

Hvad kan projektet tilbyde dig?

Vores planer for, hvordan DU og andre lokale medlemmer får glæde af projektmidlerne, er naturligvis også påvirket af de ændringer, som corona-situationen har skabt.

Det rammer især i forhold til tidsplanen – vi kommer ikke til at lave lokale aktiviteter eller samles til kurser/inspirationsworkshops foreløbig. Men det er fortsat vores plan at gennemføre projektets aktiviteter, blot senere på året end oprindeligt planlagt.

I øjeblikket er en gruppe i gang med at samle materialer til en opskriftssamling om mad med vilde urter/spiselig natur.

Senere slår vi kurser op i henholdsvis det østlige og vestlige Danmark, hvor man kan komme og blive inspireret til selv at holde aktiviteter med fokus på vild mad.

Der bliver mulighed for, at hver af lederne af N&U-lokalafdelinger kan få en aktivitetskasse med f.eks. båludstyr, opskriftsbog mm. vedrørende vild mad, med hjem til afdelingerne.

På lignende vis vil vi arrangere inspirationsdage og tilbyde grej til aktiviteter inden for temaet Danmark under vandet. 

Følg udviklingen på N&U's Facebook-side  og på www.nogu.dk.

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 16:00