Aktuelt

Med naturglæden som drivkraft – ny N&U-afdeling i Herning

N&U Hernings tre stiftere vil dele deres passion for naturen med andre børnefamilier.

Vi elsker at tage ud i naturen med vores børn, så lad os lave en N&U-lokalafdeling. Omtrent sådan lyder årsagen til, at Birgitte Falkesgaard og to veninder holdt stiftende generalforsamling for N&U Herning i begyndelsen af februar.

”Rikke, Pernille og jeg bruger megen tid i naturen med vores familier. Det får vi meget ud af. Nu håber vi, at vi med N&U Herning kan bidrage til, at andre børnefamilier i byen og dens opland kommer ud i det fri,” siger N&U Hernings formand, Birgitte Falkesgaard.

Med i netværk
Hverken hun, Pernille Berg Rasmussen eller Rikke Steffensen har en naturfaglig baggrund, men drives af glæde og interesse for friluftsliv.

”Med N&U Herning er vi en del af Natur & Ungdoms netværk, hvor vi kan få kurser og inspiration til aktiviteter. For eksempel er vi kommet med i Vild Mad-projektet og har på den måde fået bålgrej stillet til rådighed til nogle arrangementer,” påpeger Birgitte Falkesgaard.

Shelter og naturlegeplads
Afdelingen holder til i Løvbakkerne lidt nord for Herning i et område med et shelter, naturlegeplads og et madpakkehus.

”Vi har ansøgt Herning Kommune om at få lov til at have stedet som en fast base, hvor vi kan lave insekthoteller og fuglekasser og følge livet i dem,” forklarer Birgitte Falkesgaard.

Som følge af corona-krisen tilbyder den nye afdeling tidligst aktiviteter til påske. Foreløbig gør N&U Herning opmærksom på sig selv i Facebook-gruppen Vores Herning og afdelingens Facebook-side. Den blev oprettet af N&U Herning ’version 1’, der lukkede i 2018.

”Der er 31 medlemmer fra dengang i alderen 0 til 72 år. Det er et godt punkt at arbejde ud fra,” siger Birgitte Falkesgaard.

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 16:00