Aktuelt

Fisk på krogen og 20 nye medlemmer i N&U Albertslund

N&U Albertslund fik 20 nye medlemmer på en fisketur med 35 deltagere, der var den fjerde tur i et natursamarbejde med Albertslund Boligsociale Center. 4. september står de to foreninger for en affaldsindsamling.

”Så er der bid igen!” Det gik livligt for sig, da 35 børn og voksne var på fisketur og hev torsk, sild, makrel ombord på kutteren MS Øresund i begyndelsen af august.

Formålet med turen var ikke kun at fange fisk og få en god dag på vandet. Det handlede også om at styrke foreningslivet i Albertslund og relationerne mellem børn og forældre, fortæller Katrine Søbye.

Hun er formand for Natur & Ungdom Albertslund, der arrangerede fiskeriet på Øresund i samarbejde med Albertslund Boligsociale Center (ABC).

”Fisketuren var vores fjerde fællesarrangement som led i projektet ’Vær med – sammen i naturen’, der alle har været succeser. I N&U kan vi glæde os ekstra over fisketuren, fordi 20 af deltagerne meldte sig ind i vores lokalafdeling,” siger Katrine Søbye.

Hun opfordrer andre N&U-afdelinger til at søge lignende samarbejdspartnere i deres lokalområde:

”Man når ud til en større gruppe af børn og voksne. Derved bliver afdelingen mere synlig og får mulighed for at få nye medlemmer.”

Affald og waders
N&U og ABC’s næste aktivitet finder sted som en del af seks boligafdelingers bydelsfest lørdag den 4. september. Temaet for ABC og N&U’s tiltag bliver affaldsindsamling i Albertslunds boligområder og Albertslund Kanal, hvor deltagerne kan trække i waders.

Ud over at samle skrald vil der være fokus på kanalens dyreliv, og hvordan det gavner flora og fauna at lade være med at smide affald i naturen.

De to samarbejdspartnere har tidligere stået for en affaldsindsamling. Til et andet træf lavede deltagerne fuglekasser – der blev malet med økomaling – og talte om, hvordan kasserne gavner fuglelivet. Desuden har N&U og ABC arrangeret ’vild mad i naturen’.

”Vi fandt fandt spiselige planter i gårdene, hvor deltagerne bor, talte om, hvad ’høsten’ kunne bruges til, og lavede pesto og pandekager med de sankede planter,” siger Katrine Søbye.

Fisketur 2bDagens fangst kom under lup. Foto: N&U

Ring til os

31 20 56 00

Skriv til os

Alle hverdage

 9:00 - 14:00