Oplev naturen fra skovbunden....


60 år i regn og godt humør...

I weekenden afholdte vi en forrygende 60-års fødselsdag for Natur & Ungdom, med over hundrede deltagere i alle aldre. Festlighederne blev indledt i et stort telt på græsplænen, hvor formanden og næstformanden bød velkommen til de fremmødte og satte festlighederne igang. På græsplænen var der hele eftermiddagen aktiviteter for børn og voksne, med bueskydning og sneglevæddeløb. En meget populær aktivitet var "gæt en lort", hvor man kunne gætte efterladenskaber fra forskellige dyr. Selvom vejret ikke var det bedste kunne man varme sig på en suppe eller købe et pølsehorn fra en lokale skoleklasse, der samlede ind til klassekassen. Når man blev for træt til aktiviteter, kunne man sætte sig i samlingsteltet og lytte på talere og tidligere aktive medlemmer, der fortalte anekdoter. Selvom vejret ikke viste sig fra sin bedste side, holdt deltagerne humøret højt og talerne råbte bare højere når regnen trommede ned på taget. Hovedbestyrelsen har genfundet vores vandrepris, der gives til folk, der har gjort noget særligt for at få børn og unge ud i naturen. Årets modtager var hende der startede hele krible-krable temaet op i naturvejlederforeningen Rikke Laustsen. Hun har gjort en masse for at få børn og unge ud i naturen og bliver i dag brugt af både TV, radio, naturvejledere, skole og foreninger. Man har ikke hørt så meget om hende, men det er hende der har lavet alt arbejdet bag om projektet. Dagen blev sluttet med en festlig middag i teltet, med sange og talere. 

Kender du FN´s verdensmål ?
DUF inviterer til workshops i oktober...

Fra den 21. til 24. oktober er DUF på Verdensmålstour rundt i Danmark. Tourens formål er at udbrede kendskab til Verdensmålene og globale spørgsmål med stor betydning for unge – i Danmark og resten af verden – og at give alle lokalforeningermulighed for at arbejde med Verdensmålene i egen kontekst.
På touren afholdes fire Verdensmålsworkshops – i fire byer på fire aftener –, og alle medlemmer rundt i hele landet er inviteret.
Med på touren er DUFs ungdomsdelegater til FN, som arbejder for meningsfuld ungeinddragelse på tematikker såsom klima, demokrati, ligestilling, verdensmål og menneskerettigheder samt medlemmer af DUF-styrelsens Verdensmålsarbejdsgruppe – så det er selvfølgelig dem, som faciliterer Verdensmålworkshoppen!
Workshoppen kommer gennem inspirationsoplæg, dialog, erfaringsudveksling og workshop til at dykke ned i: Verdensmålene og deres historie samt klima, demokrati og ligestilling hvorfor Verdensmålene og global udvikling er en sag, der er vigtig for ungdommen hvordan unge generelt og DUFs ungdomsdelegater i særdeleshed arbejder for meningsfuld ungeinddragelse i globale dagsordener hvorfor og hvordan man som unge og organisationer kan inkludere Verdensmålene og global bæredygtig udvikling i det gode og sjove foreningsarbejde.
For at tilmelde jer Verdensmålsworkshoppen i én af de fire byer skal man blot følge det tilsvarende linket nedenfor:
 21. oktober i Aalborg: https://duf.dk/arrangement/verdensmaalstour-2019-aalborg/
22. oktober i Aarhus: https://duf.dk/arrangement/verdensmaalstour-2019-aarhus/
23. oktober i Odense: https://duf.dk/arrangement/verdensmaalstour-2019-odense/
24. oktober i København: https://duf.dk/arrangement/verdensmaalstour-2019-koebenhavn/ workshoppen! 

Snart åbner ansøgningen  til Ildfuglehold 17

1.november åbner ansøgningen til det kommende års ildfugleuddannelsen.

Holdet starter i marts 2020, og det er nu 17 år i træk at foreningen udbyder denne spændende og attraktive naturformilderuddannelse.

Under menupunktet "Kurser og uddannelse" kan du læse meget mere om uddannelsens indhold, datoer, kursusledelse...og det er også her du søger optagelse...

SENESTE NYHEDER
NATUR 4 - 2019

Læs i dette nummer...

- Hurtig vej til succes
- Lav selv grønne julegaver
- 24 år med vækst og fremgang
- Vådt kartoffelmel hittede på ’Naturens Dag’ i Aarhus
- Gæs på vintervisit

Læs mere...
Ring eller skriv endelig til sekretariatet, hvis du har spørgsmål...
NATUR & UNGDOM
Klostermøllevej 48A
8660 Skanderborg

CVR: 63852228
KLIK OG GI' OS ET RING...
SEND EN MAIL...
FØLG NATUR & UNGDOM
TILMELD NYHEDSBREV
Module with ID: 143 not found