VIL DU VÆRE NATUR & UNGDOMS NATURVEJLEDER?

Sine Hulegaard Mikkelsen Landsforeningen 2 Comments

Natur & Ungdom søger en naturvejleder, som skal kvalificere vore aktiviteter for familier, børn og unge i naturen, styrke det frivillige arbejde og engagement på natur- og miljøområdet samt formidle resultaterne af dette arbejde.

Natur & Ungdom søger en dygtig og kreativ naturvejleder, som ønsker at indgå i det arbejde, der findes i en frivilligdrevet forening.
Natur & Ungdom er midt i en projektperiode vedrørende naturvejlederstillingen med overskriften ”Naturvejledning – børn og familier”. Derfor søger vi en naturvejleder, som vil være med til at udvikle og gennemføre naturvejlederaktiviteter for både foreningens medlemmer og ikke-medlemmer, udvikle og forbedre vores lokale klubaktiviteter, hverve nye medlemmer, bidrage til uddannelse og inspiration af foreningens medlemmer og generelt bidrage til at fremme børn og unges forståelse for natur og miljø.

Opgaverne spænder vidt og dækker først og fremmest over følgende punkter jf. en igangværende projektperiode støttet af Friluftsrådet:

 • Støtte foreningens klubaktiviteter: Udvikling af nye metoder, der kan få de unge ud i naturen. Opstart af og støtte til lokalafdelinger i samarbejde med foreningens ansatte foreningskonsulent. Dette arbejde består i at understøtte de nuværende lokalafdelinger lokalt samt bidrage til opstart af nye lokalafdelinger i hele landet. Naturvejlederne skal her styrke og udvikle den faglige formidling til lokalafdelingernes medlemmer samt hjælpe med hvervning og fastholdelse af medlemmer.
 • Frivillig formidling og netværk: Udvikle og afholde kurser for frivillige samt etablere netværk mellem kursisterne. Derved være med til at sikre varierede og kvalificerede kurser, inspirations- og uddannelsesdage til aktive medlemmer af N&U. Herunder også afholde foreningens Ildfuglekursus, samt støtte netværket af allerede uddannede Ildfugle.
 • Skoletjeneste og naturformidling for børn: Udvikle pilotprojekt, hvor lokale lokalafdelinger medvirker til at udmønte folkeskolereformen og tilbyder naturundervisning. Desuden skal naturvejlederen gennemføre direkte naturformidling til folkeskoler i Skanderborg Kommune, lige som skoletjenesteforløb løbende skal udvikles for interesserede skoler.
  Sideløbende hermed udvikler naturvejlederen også undervisningsforløb for specialklasser, opholdssteder og lignende.
 • Offentlige naturvejlederture: Afholde og facilitere offentlige naturvejlederarrangementer, f.eks. i forbindelse med større events som Naturens Dag, Skovens Dag mm., samt åbent hus- arrangementer med udgangspunkt i foreningens hovedsæde på Klostermølle.
 • Skiftlig naturformidling: Formidling af inspirerende tanker og spændende aktivitetsforslag i skriftlig form f.eks. gennem vort medlemsblad NATUR, nyhedsbreve og sociale medier.
 • Udarbejdelse af årsplaner, afrapporteringer og erfaringsopsamlinger.

Din profil

Vi søger en (samfundsengageret), kvalificeret og bredt favnende naturvejleder med masser af humor og hjertet på rette sted. Desuden er det en fordel, hvis du har erfaringer med foreningsarbejde.

Vi forventer, at du

 • Har en relevant naturfaglig eller pædagogisk uddannelse.
 • Har erfaring med frivilligt foreningsarbejde og med arbejdsgangen i frivilligbaserede organisationer.
 • Har erfaring med at arbejde med børn og unge.
 • Har interesse for, lyst til og erfaring med naturformidling og aktiviteter i naturen.
 • Har overskud og tid til fleksible arbejdstider og jævnligt kan deltage i både aften- og weekendaktiviteter. Desuden kan rejseaktivitet være nødvendigt.
 • Formulerer dig godt skriftligt og mundtligt.
 • Er god til at strukturere dit arbejde og at holde mange bolde i luften på samme tid.

Vi tilbyder

 • Du kommer til at samarbejde med foreningen øvrige ansatte, frivillige ildsjæle og en bred vifte af eksterne samarbejdspartnere.
 • Udfordrende og selvstændige arbejdsopgaver.
 • Hele Danmark som arbejdsplads med det naturskønne Søhøjland som udgangspunkt.
 • Løn og ansættelsesvilkår efter aftale. Der er tale om en fuldtidsstilling. Projektperioden udløber 31. august 2018, med mulighed for forlængelse.
 • Hvis du ikke har naturvejlederuddannelsen, er der mulighed for at påbegynde uddannelsen som led i din ansættelse.
 • Tiltrædelse pr. 1. september 2016 med mulighed for justering.

Din arbejdsplads

Natur & Ungdom er en frivilligt drevet og ambitiøs ungdomsorganisation med 3-4 ansatte og en række deltidsansatte projektfolk. Vi er en værdibaseret arbejdsplads, der prioriterer tillid og et godt socialt og uformelt arbejdsmiljø.
Din daglige arbejdsplads bliver på vores sekretariatskontor på det naturskønne Klostermølle ved Mossø. Adressen er Klostermøllevej 48 A, 8660 Skanderborg.

Ansøgning og ansøgningsfrist

Send et CV og en ansøgning mærket ’Naturvejleder” til sekretariatsleder Annette Rask Krogsøe, annette@nogu.dk, senest den 4. juli 2016 kl. 12. Ansættelsessamtaler vil foregå i uge 27. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Annette Rask Krogsøe på tlf. 31205602.

Del artiklen

'

Comments 2

 1. Har i fundet en egnet kandidat ellers vil jeg genre sende en ansøgning til stillingen. Har været på ferie og derfor ikke set opslaget før nu.

  Jeg er uddannet pædagog, arbejder i skole, og ungdomsklub i Skanderborg, bruger naturen og finder beskrivelsen af projektet yderst interessant.

  1. Post
   Author

   Hej Jonatan.
   Jeg beklager det noget sene svar på din kommentar.
   Vi har fundet en ny naturvejleder: Peter Laurents.

   Mvh Sine Mikkelsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.