Vi kan og skal løfte opgaven sammen

Jens Buch Johansen Leder Leave a Comment

Natur & Ungdoms nye formand vil fortsætte sin forgængers tætte samarbejde med lokalafdelingerne og være med til at skabe flere muligheder, hvor N&U’erne kan få og give hinanden endnu flere oplevelser i naturen.

Man kan vel næppe komme uden om, at har man først sat en fod inden for foreningen Natur & Ungdom, er det svært at give slip igen. Det ved jeg, der mødte foreningen første gang i 2007. Dengang læste jeg biologi og formidling ved Syddansk Universitet i Odense. Drømmen og ønsket om at blive naturvejleder en dag var hos mig hver dag. Det tog derfor ikke lang tid for mig at tage beslutningen, da muligheden for at uddanne sig som ildfugl bød sig. Derefter tog det ene skridt det andet, og før jeg vidste det, sad jeg i hovedbestyrelsen. Og jeg nød det! Jeg kom sågar for en stund til at være underviser ved Ildfugleuddannelsen.

Savnede ”de gamle dage”

Som de fleste nok er pinligt klar over, bevæger verdenen sig hurtigt; især når man læser og arbejder med det, som man inderst inde brænder for. I 2010 blev jeg ansat som naturvejleder ved Limfjordsmuseet. Det var både glædeligt og vemodigt, for det år måtte jeg sige farvel til hovedbestyrelsen og mit frivillige arbejde for Natur & Ungdom.
Jeg arbejdede fem år ved Limfjordsmuseet som naturvejleder og er nu ansat som astronomisk naturvejleder ved Brorfelde Observatorium syd for Holbæk. Jeg er dertil så privilegeret, at jeg har taget naturvejlederuddannelsen sammen med Natur & Ungdoms naturvejleder, Torben Jørgensen. Han står for foreningens ildfugleuddannelse og havde bedt mig om at være underviser på ildfugleholds kursus i år. Da jeg igen satte fod inden for på Klostermølle, må jeg ærligt indrømme, at jeg mærkede et savn tilbage til ”gamle dage” med hygge, nørderi, grønne tanker og godt selskab.

Ingen overtalelse

Det krævede derfor ingen overtalelse, da jeg blev spurgt om, jeg kunne være interesseret i at komme tilbage i ”folden”. Det er en selvfølge, at jeg gerne vil være med til at støtte samt give tid og energi til det virke, som Natur & Ungdom, både forening og medlemmer, har opbygget gennem tiderne. Der er selvfølgelig altid et spørgsmål, som man stiller sig selv; hvilken forskel kan jeg gøre? I særdeleshed når man ender med at påtage sig den opgave at stille op som formand for hovedbestyrelsen for en landsdækkende forening, der har haft et virke i 56 år. En forening, der skaber oplevelser, venskaber, grønne tanker og energi for livet. At være formand for sådan en forening kan virke som en uoverskuelig opgave at leve op til.
Jeg må da også ærligt indrømme, at jeg ikke har de store visioner som Natur & Ungdoms formand. Jeg har ikke et klart mål for øje, hvor jeg gerne vil være med til at løfte Natur & Ungdom hen. Jeg ser Natur & Ungdom som en forening, hvor vi i fællesskab kan glæde os over de gode og lærerige oplevelser i naturen.
Jeg ser det som et sted, hvor man kan møde ligesindede. Uanset om man synes, at insekter, fugle eller buske er det fedeste i verdenen. Personligt er jeg stor tilhænger af krabber, hajer og det uendelige univers.

Skabe flere muligheder

Hvis jeg på nogen måde kan gøre en forskel, vil jeg gerne være med til at skabe flere muligheder, hvor foreningens medlemmer kan skabe, modtage og give hinanden endnu flere oplevelser i naturens mangfoldighed. Jeg vil gerne være med til at åbne for, at vi kan være flere om at opleve den danske natur. Natur & Ungdom ser jeg som et sted, hvor vi finder begejstringen frem overfor alt fra det mindste til største. Det almindelige til det ualmindelige. Et sted, hvor vi finder det barnlige legende og nysgerrige væsen frem og klar til at gå på opdagelse. Uanset hvor mange somre eller vintre man har lagt bag sig.

Oplevelser for alle

Ligeledes vil jeg rigtigt lære foreningen at kende igen. Jeg ser gerne, at foreningen skal tegnes af alle medlemmer, så vi bliver ved med at skabe oplevelser for den brede gruppe. Der skal helt sikkert også være masser af nørderi. Men jeg vil ikke forsøge at tegne foreningen alene. Det gør vi sammen. Derfor vil jeg arbejde på at komme ud til alle lokalafdelinger og skrabe en masse fede input og ideer sammen, som vi alle som en kan bruge til at komme ud i naturen med øjne på stilke og den barnlige glæde i førersædet.
Jeg tror på, at det her kan blive rigtig fedt, og jeg glæder mig meget til at lære jer alle at kende; og allerhelst ude i et mosehul med røjsere på og på jagt efter naturens små og store undere. Tak for valget, og tak fordi at I har plads til mig. Jeg vil glæde mig til at gøre en forskel!

Thomas Johansen, landsformand for Natur & Ungdom

Thomas Johansen,
landsformand for Natur & Ungdom

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.