Udsigt til årets bedste ferieoplevelse

Sine Hulegaard Mikkelsen Landsforeningen, lejre og aktiviteter Leave a Comment

N&U’s sommerlejr 23.-28. juli i og ved Fjeldholmlejren på Norddjursland bliver en naturfest med masser af aktiviteter, sjov, hygge og fællesskab for store og små.

Af Helene Schmidt, Team Sommerlejr

Hvad har en en rollespiller, en fysiklærer og en pædagog med N&U’s sommerlejr at gøre?

En hel masse. For bag de tre titler finder man folkene i Team Sommerlejr. Johan arbejder på Bjedstrup Skole og Børnehus og ses ofte iført hugtænder og et papsværd. Helene er fysiklærer på Kongenshus Efterskole og hjælper i skoletjenesten på Klostermølle. Kasper er pædagog i Naturbørnehaven Græshoppen i Skovby og er kendt for at tage døde rådyr med på cyklen, fordi han ville lave en rådnekasse.

Vi har lagt planer og holdt møder, og nu er sommerlejren efterhånden ved at tage form. Madplanen er klar, stedet er booket, og vi har allerede fået 65 tilmeldinger fra fordelt på 23 famiiler. Og nu skal I bare høre…

Traditionen tro mødes vi søndag, i år den 23. juli, fra kl. 15, hvor vi siger goddag og får set området. Stedet er en gammel kending, nemlig Fjeldholmlejren ved Gjerrild Nordstrand. Der er strand et stenkast fra hytten med lavt børnevenligt vand. På stedet er der masser af rafter, så vi kan bygge, hvad vi nu har brug for af legestativer, borde/bænkesæt eller bivuakker. Deltagerne har frie hænder til at bygge. Rebbanen fra sidste år skal selvfølgelig også op.

Ugens forløb er bygget op, så der er workshops formiddag og eftermiddag med tanke på, at der skal være noget med krop og bevægelse, noget med nørd og nysgerrighed og noget med krea og hyggefis. Nogle ting har vi helt på plads, og så er det noget, der stadig er lidt hemmeligt. Noget af det hemmelige skal foregå om natten, det bliver meget spændende! Men vi skal helt sikkert snitte, snorkle, lave en masse bål, lege, skyde med bue og pil, skære i nogen døde dyr og måske også spise nogen af dem.

Der er plads til alle, også teenagere, der normalt er groet fast til deres mobiltelefon og kun kan sige “Hvaaaad?” og “Jeg gør det lige om lidt”. Vi glæder os rigtig meget til at hilse på dem også, sammen med bedsteforældre, forældre, lillebror på 2 år og lillesøster på 10. Natur & Ungdom er for alle, der vil naturen.

Køkkenhjælper søges

Kasper er igen i år vores madmor og har som en anden Egon Olsen allerede lagt en plan! Det eneste hr. Madmor mangler er faktisk en hjælper eller to i køkkenet, så meld gerne tilbage, hvis I er eksperter i kartoffelskrælning eller bare godt kan lide at befinde jer i et køkken.

Når I melder jer til, vil vi bede jer om at huske give besked om, hvorvidt I sover i telt eller gerne vil sove indenfor i den store sovesal eller på et af lejrens mindre rum.
Det er vigtigt, at vi hurtigt ved, hvad I foretrækker. Først til mølle får firemandsværelser, resten sover i sovesal. Bemærk at de fleste værelser allerede er reserveret, så vent ikke for længe med at sende jeres tilmelding. Hvis I mere er til telt, er der masser af plads til telte udenfor. Helene har planer om at sove i hængekøje, for det kan man selvfølgelig også.

Ved tilmelding vil vi også gerne vide, hvilken størrelse T-shirt I bruger. Alle får nemlig en flot T-shirt med hjem.

Det er in at være ude, så kom med os til Fjeldholmlejren i uge 30 og vær med til at gøre sommerlejren til en fest.

Fakta om sommerlejren

Hvor? Fjeldholmlejren på Norddjursland
Hvornår? 23.-28. juli
Priser inkl. kost, logi og alle arrangerede aktiviteter og ture hele ugen.

  • Børn under 2 år: 0 kr.
  • Børn over 2 år: 700 kr.
  • Voksne (over 18 år): 1300 kr.

Deltagelse kræver medlemskab af Natur & Ungdom (Det er muligt at blive medlem ved tilmelding).

Læs mere om lejren, praktisk information m.m. her!

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.