Tænd bål og slå ring om de frie kyster

Jens Buch Johansen Landsforeningen, lejre og aktiviteter Leave a Comment

Danmarks Naturfredningsforening (DN) opfordrer til, at man søndag den 31. januar kl. 17 med bål og fakler langs Danmarks kyster sender regeringen et klart ønske om at bevare de frie, danske kyster. Det sker som en reaktion på, at regeringen vil gøre det nemmere at bygge ved vores kyster. Blandt andet vil den fjerne strandbeskyttelsen i og omkring byerne og udvande strandbeskyttelsen uden for byerne. Det forventes, at regeringen stiller lovforslag i februar, hvorfor det er sidste udkald for at vise, at man holder af de frie kyster og ønsker at bevare den nuværende beskyttelse. Nanna Høegh Wenzell, medlem af Natur & Ungodom og journalist for foreningens medlemsblad NATUR, er blandt dem, som tænder et bål for de danske kyster søndag den 31. januar kl. 17.
”Det gør jeg for at være med til at værne om vores natur og holde den fri for byggeri i de naturzoner, vi ikke har så mange af her i landet,” siger Nanna Høegh Wenzell, som tænder bål i Kællingehaven nær Roskilde Havn.
Flere steder i landet inviterer Danmarks Naturfredningsforenings lokalafdelinger til bål, men foreningen opfordrer desuden andre – til at tage initiativ til bålarrangementer. Har man lyst dertil, kan man gøre som Nanna Høegh Wenzell og selv stå for et bål – evt. i samarbejde med den lokale DN-forening, venner eller familie. Skriv til projektleder Eva Holm, eho@dn.dk, og fortæl, hvor dit bålarrangement foregår. Så bliver det oprettet i DN’s samlede oversigt. DN sender gerne et antal miljøvenlige fakler til større arrangementer. Læs mere om bålarrangementet event på Facebook. Se en oversigt over alle arrangementer på http://tur.dn.dk/ture/, som opdateres løbende.
Redaktionen

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.