De mange tilbud om at komme ud i naturen over hele landet – fra bl.a... ... er med til at gøre vores forening synlig og stærk.

Lars Walsted Christoffersen, Landsformand, Natur & Ungdom

Jens Buch Johansen Leder Leave a Comment

Det er lidt vanskeligt for mig at skrive denne leder. Hvorfor? Fordi jeg har svært ved at få armene ned efter min rundtur til en række af Natur & Ungdoms lokale klubber for nylig. Årsagen til min glæde er, at besøgsrunden – hvor jeg fulgtes med foreningens næstformand Jens Buch Johansen og klubkonsulent Kristian Minck – gik over al forventning.

Det kan man helt konkret se på nogu.dk. Hjemmesidens kalender bugner af aktiviteter, efter at klublederne fik et kursus i at bruge hjemmesiden af N&U’s næstformand Jens Buch Johansen.

De mange tilbud om at komme ud i naturen over hele landet – fra blandt andet Morsø Naturklub i Nordvestjylland, Natur & Ungdom Ribe i Sønderjylland, Natur & Ungdom Sydsjælland og Natur & Ungdom Vestamager – er med til at gøre vores forening synlig og stærk.

Flere medlemmer
For når man som naturinteresseret voksen, barn eller familie har gode muligheder for at se, hvor der sker noget i N&U-regi, skabes der et godt fundament for en vækst i foreningens medlemstal.

Det er en væsentlig detalje. Ikke mindst set i lyset af, at vi sidste efterår måtte bruge megen tid og mange ressourcer på at hverve medlemmer for fortsat at være berettiget til den nødvendige økonomiske støtte fra Dansk Ungdoms Fællesråd.

Det duer ikke! Antallet af medlemmer skal ’køre’, så vi kan bruge kræfter på at komme ud med vores budskab om, at børn og voksne som medlemmer af Natur & Ungdom kan få store, sjove og lærerige oplevelser i naturen. I fællesskab. Og med noget, der ligner garanti for at lære andre naturglade familier at kende.

Nye klubber
Derfor er det så vigtigt, at vi har mange Natur & Ungdom-klubber over hele landet. Og derfor er det glædeligt, at der i løbet af vinteren blev stiftet tre nye afdelinger – N&U Vestamager, N&U Skanderborg samt Odense Naturklub.

De lokale N&U-klubber er nemlig vores flagskibe. Det er på grund af dem og deres frivillige lederes samt medhjælperes store indsats, at vi kan holde skruen i vandet. Det betyder, at foreningen – og ikke mindst jeg som formand – er klubfolkene en stor tak skyldig.

Det er en af mange grunde til, at jeg prioriterer besøgene hos klubberne højt. En anden grund er, at vi styrker sammenhængskraften mellem klubberne og foreningens ledelse. En tredje grund består i, at jeg – og dermed N&U’s bestyrelse – får en masse viden om, hvad der rører sig i Randers, Ribe, Herning, Albertslund, Tissø og de mange andre steder, hvor Natur & Ungdom er til stede.

Min nyligt overståede turné til klubberne overbeviste mig om det vigtige i, at vi får flere engageret i klubarbejde og undgår, at det hele hænger på én person. På den måde fjerner vi risikoen for, at det hele falder til jorden, hvis denne ene person af den eller anden grund forlader N&U. Samtidig er flere klubfolk Natur & Ungdom med til at sørge for, at vi bliver større, stærkere og skaber flere ringe i vandet.

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.