Sådan blev naturvidenskabsfestivalen afholdt med Natur & Ungdom

praktikant Ikke kategoriseret, Landsforeningen, Skoletjeneste Leave a Comment

Sidste uge i september fejrede elever fra Voerladegård Skole naturvidenskabesfestival på Klostermølle. Natur & Ungdoms naturvejleder Maja Sell stod for den alternative undervisning.

Temaet for dette års naturvidenskabsfestival i sidste uge af september var “Min nye verden”. Det begreb arbejdede 39 elever fra 5.-6. klasse på Voerladegaard Skole kreativt og alternativt med hos Natur & Ungdom med foreningens naturvejleder Maja Sell. Eleverne skulle indsamle insekter, finde de egenskaber hos dyrene, som efter deres mening kunne bruges i menneskenes verden, og til sidst bygge et dyr med disse egenskaber.

Maja’s ønske var, at udfordre eleverne, hvor de skulle øve sig i at arbejde innovativt. Det viste sig at være en svær øvelse.

”Det var en udfordring for børnene med den kreative proces – at gøre noget anderledes uden at vide, hvad det endelige resultat måske lige bliver. De var meget konkret-tænkene. Det kræver træning og øvelse at tænke kreativt og ud af boksen. Det fik vi øvet her.”

Sådan gik det til

Tirsdag
Eleverne ankom til Klostermølle og blev præsenteret for deres udfordring. De fik grej til at finde vanddyr og insekter i Mossø. De indsamlede insekter blev undersøgt med Ucams (digitale lupper), og dyrenes deres seje egenskaber blev noteret.

 

 

Onsdag
Den kreative proces gik i gang, for eleverne skulle overveje, hvordan de indsamlede dyrs seje egenskaber kunne overføres til menneskenes verden. De skulle tegne deres superseje dyr og til sidst lave en prototype ud af pap, piperensere, fjer og andre sjove materialer.

 

 

Torsdag: Sidste undervisningsdag på naturskolen gik med at færdigøre prototyperne og forberede en præsentation af forløbet, deres udfordringer og det produkt, eleverne havde fået ud af deres arbejde.

 

 

Selvom processen til tider var svær, fik eleverne lavet nogle meget fine produkter. Her er et udpluk af nogle af de flotte dyr, eleverne fik lavet.

Dette dyr er inspireret af en edderkop. Det er en ståltrådmaskine, som spinder ståltråd i stedet for spind.

 

 

Dette dyr er en ensomheds- og kommunikationselefant. Meningen er, at man kan gå ind i elefanten, når man føler sig ensom, og trænger til en at snakke med. Når man går ind i elefanten, er man alene med den og kan trygt snakke med den. Den vil altid svare ærligt.

 

 

Dette dyr er et transportabelt hus. Den har larvefødder og så kan man rejse med sit hus alle steder og i alle former fo terræn.

 

Om naturvidenskabsfestivalen:

Naturvidenskabsfestivalen havde til formål at skabe engagerende oplevelser med science blandt børn og unge. Årets tema var ”Min nye verden”, hvor fokus var på, hvordan det nære og lokale påvirker det fjerne og globale.

Læs mere om naturvidenskabsfestivalen her.

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.