Fiskeret i Mossø

Fiskerettighederne i Mossø har tidligere været ejet og administreret af Naturstyrelsen – Natur & Ungdom råder over 4 fiskekort (hver gælder til 1 fiskestang), som DU som medlem kan låne gratis ved ophold på Klostermølle.

Fra i år har Naturstyrelsen valgt at udleje fiskerettighederne til Silkeborg Fiskeriforening (https://silkeborg-fiskeriforening.dk). Vores fiskekort er derfor blevet fornyet – og nu udstedt af Silkeborg Fiskeriforening.

Hvis du ønsker at fiske i Mossø, skal du BÅDE være i besiddelse fiskekort til Silkeborg Fiskeriforening (det låner du af N&U) OG et gyldigt fiskekort fra Statens fisketegn. Læs mere på www.fisketegn.dk. Statens fisketegn er personlige, og dem kan du altså IKKE låne af N&U.

På dette link kan du se, HVOR det nu er tilladt at fiske https://silkeborg-fiskeriforening.dk/fiskevand/soeerne/mossoe/.

I fiskeriforeningens medlemsblad oplyser de, at bøderne er som følger:

Afgift på 740 kr. hvis du ikke kan fremvise begge gyldige fiskekort, samt
Bøde på 2.500 kr. for at fiske uden gyldigt medlemskab af foreningen eller Statens fiskekort.

Det er vores indtryk, at Silkeborg Fiskeriforening vil udøve langt mere fiskerikontrol, end Naturstyrelsen gjorde, så vi vil stærkt opfordre dig til at have styr på tilladelserne / fiskekort inden din fisketur. Og medlemskortet til Silkeborg Fiskeriforening kan N&U altså hjælpe dig med, men ikke Statens fisketegn.