N&U Sydsjælland i bævernes rige

Jens Buch Johansen lejre og aktiviteter, Sydsjælland Leave a Comment

En weekend i september tog N&U Sydsjælland til Klosterheden ved Struer for at ligge på lur efter en bæver. Det var en fantastisk tur, hvor fem børn og fire voksne så rådyr på meget tæt hold, oplevede kronhjorte i brunst, studerede masser af skrubtudser, samlede svampe og fik klappet en næsten levende bæver.
Lørdag formiddag fortalte naturvejleder Peter Gammelmark Thing i børnehøjde om, hvordan bæverne lever og har forandret skoven. Vi så alt fra bæverhuler til træer, der var fældet om natten, samt hele vådområder, hvor bæverne havde ændret bækken, så den er mest optimal for dem – uagtet at det betyder oversvømmelser på stier og veje. Inden turen var slut, havde vi også fået samlet lækre svampe til middagen og hjembragt et meget vådt barn, som kom for tæt på en bæk.
Overnatningen foregik i Naturstyrelsen store lavuer på et “hemmeligt” sted i skoven. De er et godt alternativ til shelterne, hvis man er et lidt større selskab. Børnene var rigtig gode til at ligge på lur efter bæverne, men de snød os denne gang. Vi er klar til en tur igen til næste år.
Uffe Nygaard, N&U Sydsjælland

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.