N&U satte aftryk på DN’s årsmøde

Helene Schmidt Eksterne nyheder, Landsforeningen Leave a Comment

En gang om året holder Danmarks Naturfredningsforening (DN) repræsentantskabsmøde, lige som Natur & Ungdom gjorde det i oktober. Denne gang foregik DN-mødet i Horsens i weekenden 21.-22. november. Her blev der talt om budget og aktivitetsplaner, og mange meninger kom frem om natur og beskyttelsen af den.
Blandt mange andre organisationer var N&U også inviteret, og repræsenteret af Thomas JJ Johansen (formand) og Helene Schmidt (bestyrelsesmedlem).
Som del af en ny bestyrelse var Thomas og jeg med til repræsentantskabsmøde hos DN for første gang. Alligevel lykkedes det Thomas, N&U’s nye formand at løbe ind i en gammel N&U´er, og der blev udvekslet minder. Mange DN’ere har været en del af Natur & Ungdom i deres yngre dage. Man kunne let få den tanke, at medlemmer af Natur & Ungdom vokser op med interessen for vores natur, og at interessen hænger ved, selvom man er vokset fra lokalafdelingernes naturklubber og fangst af vandinsekter i vandhuller. Den tanke kan jeg godt lide.
Lørdag handlede om, hvad der sker i foreningen lige nu. Der blev bl.a. stemt om aktivitetsplan og budget for 2016, om et initiativ fra DN´s side om at ændre på Lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug, lige som en diskussion om der er brug for en ny ledelsesstruktur i DN fandt sted.
I pauserne kunne man i dialogboder bl.a. høre om giftfri haver, blomstrende grøftekanter, biodiversitet.nu og Det store naturtjek. Faktisk var pauserne for korte til at nå at høre det hele, men Thomas og jeg samlede en masse interessant materiale, der skal læses de kommende lange mørke vinteraftner.
I løbet af dagen kom man bl.a. omkring holdningen til landbrug og miljø, kystbeskyttelse, skove og det åbne land. Folk i DN brænder for naturen i Danmark, det er tydeligt! Lige nu fylder forslaget om, at man i visse dele af landet kan få lov at bygge på kysterne meget. Men fordi mange har deres helt eget hjertebarn i form af bl.a. det åbne land og skovene, blev vi alle husket på, at bare fordi det ene emne er oppe lige nu, forsvinder problemerne med de andre ikke. Læs mere om DN og foreningens projekter www.dn.dk/Default.aspx?ID=39960.
Søndag fik Natur & Ungdom, personificeret ved Thomas, ordet og fortalte lidt om, hvad vi går og laver lige nu, og hvad vi kunne tænke os frem i tiden. Før i tiden var der et godt samarbejde mellem DN og Natur & Ungdom, og vi kunne godt tænke os vi fik mere med hinanden at gøre igen.
Søndag var også en dag med læring. Der var nemlig både foredrag om mikroplast i havene og biodiversitet i skovene, mens eftermiddagen bød på en ekskursion til Hjarnø. Hverken Thomas eller jeg kunne deltage, men vi går efter at sætte hele weekenden af til næste år.

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.