Naturvidenskabsfestival på Klostermølle

Sine Hulegaard Mikkelsen Landsforeningen, Skoletjeneste Leave a Comment

Landsforeningen Natur & Ungdom er med når der igen i år fejres Naturvidenskabsfestival i uge 39. Festivalen har til formål at skabe engagerende oplevelser med science blandt børn og unge.

I år er temaet ”Min nye verden” og der kommer til at være fokus på, hvordan det nære og lokale påvirker de fjerne og globale. Emnerne favner derfor bredt, alt fra dyrene, der befinder sig i baghaven til klimaforandringerne på globalt plan.

I Natur & Ungdom bruger naturformidler Maja Sell ugen sammen med elever fra Voerladegård skole. Sammen bruger de tre dage på Klostermølle ved Skanderborg, hvor de blandt andet skal arbejde med biotec og på smådyrsundersøgelse i Mossø. Eleverne skal undersøge nogle af de seje egenskaber som dyrene har. De skal være kreative og arbejde med, hvordan dyrenes egenskab vil kunne bruges af mennesker. Hvordan vil et menneske med samme egenskaber som en skøjteløber egentlig se ud? Det kan være svært at forestille sig, og eleverne bliver udfordret, når de ikke kun skal forestille sig det, men også bygge det i praksis.

Hvad er Naturvidenskabsfestival?
Ambitionen med Naturvidenskabsfestivalen er at vise Danmarks børn og unge, at science indgår i en stor del af deres liv, og hvordan de kan bruge science til at påvirke og forandre deres egen hverdag. Ugen skal give et frirum med sjov og sociale aktiviteter, hvor der eksperimenteres med nye undervisningsmetoder, emner og samarbejder, som måske ligger langt fra den daglige undervisning i skolen. Børnene motiveres derfor denne uge til at undersøge, udforske, forstå og forandre verden omkring dem med science.
Det skal være sjovt og socialt at lære og de mindeværdige oplevelser i denne uge, kan måske smitte af på den daglige undervisning, når hverdagen igen kalder.

Naturfestivalen koordineres af festivalsekretariatet hos Astra – centret for læring i natur, teknik og sundhed.

I kan læse meget mere om den store festival på siden her.

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.