Mentorforløb for grønne naturformidlere

Henrik Lomholt Landsforeningen, lejre og aktiviteter, Projekter Leave a Comment

Det er spændende at formidle om naturen, ikke mindst hvis man kan finde nogle anderledes måder at hive folk med ud i naturen og lave noget med dem. Det kan jeg lære om ved at være med i Skab din egen platformJeppe Fonnesbo, deltager i 'Skab din egen platform'-projektet.

En af deltagerne i Skab din egen platform ser projektet som en mulighed for at få mere praktisk erfaring i at formidle om naturen via samarbejdet med projektets mentorer.

Erfaring, tips og tricks, netværk, nye venskaber, styrkede evner som naturformidler samt ideer til at gøre naturen attraktiv for andre unge.

Det er nogle af de ting, som 19-årige Jeppe Fonnesbo håber på at få med sig ved at deltage i Natur & Ungdom og 4H’s projekt Skab din egen platform.

”Jeg hørte om projektet, da jeg gik på Natur & Ungdoms ildfugleuddannelse sidste år. Det er spændende at formidle om naturen, ikke mindst hvis man kan finde nogle anderledes måder at hive folk med ud i naturen og lave noget med dem. Det kan jeg lære om ved at være med i Skab din egen platform,” siger Jeppe Fonnesbo, der er skov- og naturtekniker elev hos Leg & Landskab på Sjælland.

Netværk og klubber
Platformprojektets mål er at give unge, der brænder for naturen, redskaber til at skabe baser så som netværk og klubber, der kan samle unge og motivere dem til at komme ud i det grønne og blive klogere på naturen.

”Ud over at være ildfugl tager jeg Skovskolens speciale Natur- og friluftsformidler. Nu kommer så platformsprojektet, så tingene begynder at hænge sammen,” understreger Jeppe Fonnesbo.

Han ser frem til sit første skridt som platformskursist, når projektet går i gang med en introduktionsweekend 24.-26. april på Lærkedal på Fyn. I løbet af sommeren skal Jeppe Fonnesbo og de andre kursister med som føl, når platformsprojektets mentorer står for arrangementer i naturen.

”Det glæder jeg mig til. Mentorerne har masser af erfaring, og ved at tale med dem og se, hvordan de afvikler en aktivitet, kan jeg lære af dem. Det bliver lidt som at blive holdt i hånden eller at komme i mesterlære,” siger Jeppe Fonnesbo.

Ikke helt flyvefærdig

For selv om han som ildfugl har lært om at formidle om natur, føler han sig ikke 100 procent flyvefærdig.

”Jeg har prøvet at stå foran 30 efterskoleelever og have alt på plads og så alligevel gå i stå og tænke ‘Hvad gør jeg?’. Risikoen for, at det sker igen, bliver mindre, jo mere jeg lærer. Et andet plus ved platformsprojektet er, at jeg får kontakt til andre unge, der også holder af naturen,” konstaterer Jeppe Fonnesbo.

At den gruppe træder tydeligere frem er vigtigt, mener han.

”Alt for mange af os tager naturen for givet og tænker ikke på de konsekvenser, vores handlinger får for naturen. Det gælder ikke kun ‘almindelige’ mennesker, men også beslutningstagere,” påpeger Jeppe Fonnesbo.

Som eksempel nævner han rydningen af et to hektar stort stykke skov nær Skovskolen på Djursland.

”At så stort et område forsvinder rokker ved balancen i den lokale natur og får store konsekvenser for en masse af økosystemer,” advarer Jeppe Fonnesbo.

Projekt Skab din egen platform kulminerer på Naturens Dag 14. september.  Her skal Jeppe Fonnesbo og de øvrige deltagere alene eller i små hold organisere afvikle en aktivitet i naturen for og sammen med en gruppe.

Læs mere og tilmeld dig opstartsweekenden d. 24.-26. april her

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.