Om uddannelsen

Ildfugleuddannelsen handler ikke primært om at give dig viden om naturen. Alligevel vil du helt sikkert lære noget nyt. Vi lærer af hinanden, laver oplæg, inviterer eksterne formidlere og fagpersoner. Men Ildfugleuddannelsens fokus er at blive bedre til at formidle sin viden og begejstring for naturen. Du vil få et stærkt netværk gennem de andre Ildfugle og Natur & Ungdom samt redskaber til at lave god naturformidling: feedback, tommelfingerregler, råd og vejledning.

Selve Ildfugleuddannelsen er opbygget af fem intensive weekendkurser, der er fordelt over godt et år. I menuen til højre (under teksten på mobil) under årets hold kan du læse mere om indholdet på de enkelte kurser. Mellem hvert kursus vil Ildfuglekursisterne få til opgave at lave et projekt, der omhandler de emner, som man arbejdede med i weekenden. Du kan læse mere om projekterne her på siden.

Undervisningen bliver udført af ildfugleuddannelsens kursusleder, Natur & Ungdoms naturvejleder, og udefra kommende undervisere.

Undervisere udefra er typisk enten naturvejledere, fortællere, journalister, astronomer, geologer og måske endda Ildfugle fra tidligere hold. Der vil også blive lagt op til, at kursisterne selv bliver en aktiv del af undervisningen.

Alle har sine erfaringer, tanker og ideer, som kan deles, diskuteres og afprøves, så kursisterne ikke mindst kan lære af hinanden. På den måde er man som Ildfuglekursist sikret et alsidigt og dynamisk undervisningsforløb, hvor man modtager erfaringer, input og viden fra mange forskellige vinkler.

Når man har gennemført de fem kurser og afleveret de fire projekter, kan man kalde sig Ildfugl. På dette tidspunkt har man fået mange flere erfaringer, redskaber og et stort netværk, som man kan bruge til lave en mere aktiv og spændende naturformidling til børn og unge på foreningsniveau. Her er det selvfølgelig oplagt, at man som nyudklækket Ildfugl starter ud indenfor Natur & Ungdom med alle mulige sjove og spændende projekter.

Tilbage til Ildfugleuddannelsens hovedside