Ildfugleuddannelsen

Ildfugleuddannelsen er Natur & Ungdoms særlige naturformidleruddannelse, der varer et år. Her lærer du at formidle naturen til børn. Mange bruger uddannelsen som springbræt til den almindelige naturvejlederuddannelse eller som et fagligt indspark til deres arbejde med pædagogik eller biologi.

 • Hvad er Ildfugleuddannelsen?

  Ildfugleuddannelsens fokus er at blive bedre til at formidle sin viden og begejstring for naturen. Du vil få et stærkt netværk gennem de andre Ildfugle og Natur & Ungdom samt redskaber til at lave god naturformidling: feedback, tommelfingerregler, råd og vejledning. Læs mere om uddannelsen her

 • Hvem bliver Ildfugl?

  Flertallet, der søger ind på uddannelsen, er i tyverne eller trediverne – men alder er ikke afgørende.
  Den vigtigste forudsætning for at komme i betragtning til ildfugleuddannelsen er, at du brænder for naturen og miljøet samt, at du har lyst til at arbejde med børn og unge.

 • Et godt ildfuglehold...

  ”Et ildfuglehold bliver rigtig godt, hvis der eksempelvis både er biologer, pædagoger, lærere, dyrlæger og jægere med. Det skaber nye vinkler og synergier om naturformidlinger.”
  – siger foreningens Naturvejleder og tovholder på Ildfugleuddannelsen

 • Lyst til formidling !

  Måske har du erfaringer som naturklubleder, spejderleder, historiefortæller eller lignende. Det er ikke afgørende om du kan samtlige latinske navne for alle danske blomsterplanter, eller om du kan genkende og har set mere end 117 arter af fugle. Det vigtige er fortællingen af den gode historie, det at VILLE formidlingen af natur!


 • Ildfugleprojekterne

  De fire projekter, der ligger mellem de enkelte kurser, er din garanti som kommende ildfugl for at få afprøvet og arbejdet med dine nye ideer og redskaber fra de enkelte kurser.

  Projektet skal afleveres to uger før næstkommende kursus, hvor man vil modtage feedback og input fra kursuslederne og de andre kursister efter at man kort har fremlagt mundtligt. Projekterne er, ligesom kurserne, alle obligatoriske og et vigtigt element for at man kan gennemføre ildfugleuddannelsen og få det fulde udbytte.

 • Projekternes udformning

  Et projekt kan være meget varierende af indhold og størrelse, da man selv skal definere, hvad man gerne vil arbejde med.
  Kun din fantasi sætter grænserne. Du kan arbejde både individuelt og i grupper med projekterne. Der vil følge mere information om projekterne, når du starter på kurset.

  Eksempler på projekter kunne være forskellige kombinationer af følgende: Udarbejdning af en pressemeddelelse, arrangering og udførelse af lejr/aktivitet/arrangement, opstarte en naturklub, skrive en artikel til Natur & Ungdoms blad ”NATUR”, opfinde en leg i naturen, osv…

  Tryk her for at se eksempler på ildfugleprojekter

Hvordan kommer jeg med?

Der er åbent for optag til Ildfugleuddannelsen i 2019.
Ansøgningsfristen er 1. januar 2019.


Medlemskab krævet for at deltage i kurset

150 kr.

pr. person pr. år
 • Platform og sparring. Der er rig mulighed for at videreudvikle og virkeliggøre projekter og færdigheder i lokalklubberne
 • Medlemsbladet NATUR med masser af inspiration og spændende artikler
 • Få resten af familien / husstanden med for kun 75 kr. pr. person. Aktiviteter for grønne børn, unge og familier i hele landet
Bliv medlem!

Enkeltvis betaling VED BETALING AF HVER KURSUSweekend INDIVIDUELT.

1000 kr.

pr. kursusweekend
 • Samlet pris: 5000 kr.

Send din ansøgning 

Kontakt evt. naturvejleder Thomas Holgaard

og få en snak om uddannelsen og de muligheder den giver.
3120 5601
naturvejleder@nogu.dk.

Kursusledelse


Naturvejleder 
Thomas Holgaard

Naturvejleder Peter Laurents

Naturvejleder Thomas Johansen

Naturvejleder Mette Lauritzen

PR

Vil du styrke interessen for naturen omkring dig? Så hjælp Natur & Ungdom ved at sprede budskabet om, at Natur & Ungdom har åbnet for tilmelding til Ildfugleuddannelsen, landsforeningens kursus i naturformidling. I år tilbydes kurset for 16. år i træk.

Materialet og mere læsning her

Optagelse

Der er nu åbent for optag på Ildfugleuddannelsen i 2019. Ansøgningsfristen er 1.januar 2019.

Ved spørgsmål, ring til naturvejleder og kursusleder Thomas Holgaard på tlf: 3120 5601.

Hold 16

2019/2020
Alle kurser starter fredag kl. 19.00 og slutter søndag ca. kl. 16.00
Kursusweekender:
15.-17. marts 2019
14.-16. juni 2019
30 august – 1. september 2019 (friluftsweekend)
1.-3. november 2019
17.-19. januar 2020