Giv dit barn et skud natur

Jens Buch Johansen Eksterne nyheder, Landsforeningen, lejre og aktiviteter Leave a Comment

Via et nyt samarbejde mellem Bliv NaturligVis og Natur & Ungdom kan 8-12-årige dyrke jagt, fiskeri og venskab på en sommerlejr til medlemspris.

Af Franz Holmberg, naturvejleder for Dansk Jægerforbund

Mere end 100 frivillige jægere og fiskere står på spring for at formidle deres passion for jagt og fiskeri primært i skolerne via formidlingsprojektet Bliv Naturligvis. Men nu giver et spritnyt samarbejde imellem Bliv NaturligVis og Natur & Ungdom også mulighed for at komme med på sommerlejr til medlemspris.
Så hvorfor ikke give dit barn et skud natur i sommerferien? Bliv Naturligvis’ sommerlejre er fantastiske naturoplevelser i begyndelsen af sommerferien for de 8-12 årige. Programmet består af tre dages jagt, fiskeri og kammeratskab. Vi sover i telt/shelter og laver mad over bål – alt sammen i dit lokalområde.
Sluk iPad’en og tag på lejr i tre dage, så garanterer vi for fantastiske oplevelser og nye venskaber. Vil du være med til at skyde og fange din egen aftensmad og tilberede den over bål? Så er det nu, du skal tilmelde dig din lokale sommerlejr.
I lejren står vi tidligt op om morgenen for at gå på jagt eller fiske. Bagefter mødes vi i lejren og laver forskellige aktiviteter. For eksempel snitter vi vores egen bue og skyder til måls, får besøg af en schweisshund eller slapper af rundt om bålet. Om aftenen tager vi måske på jagt igen, for skyder eller fanger vi ikke noget, står den på vegetarburgere til aftensmad.
Der er ingen krav til erfaringer, man skal bare være klar til at få en på naturopleveren. ”De voksne” i lejrene er Bliv NaturligVis’ engagerede lokale frivillige formidlere.

Ud over muligheden for at sende 8-12årige på sommerlejr kan man også få besøg af en jæger eller fisker i sin N&U-lokalafdeling takket være samarbejdet mellem Bliv Naturligvis og N&U.


Bliv Naturligvis’ sommerlejr
Medlemspris for tre dages lejr inkl. alt er 650 kr.
Tilmelding: Klik her (Gå ind under ungdom og angiv RABAT2018 som rabatkode)
Lejren afholdes over hele landet:
Klosterheden: 29.06.2018
Nordjylland: 30.06.2018
Jagtens Hus, Kalø: 01.07.2018
Fyn/Langeland: 01.07.2018
Nordsjælland: 02.07.2018
Sydsjælland: 02.07.2018
Sønderjylland: 06.07.2018
Bornholm: 07.07.2018

Bliv NaturligVis
er et formidlingsprojekt, som vil udvikle børns naturforståelse og -identitet gennem undervisning om jagt og lystfiskeri. Det sker ved at bringe jægeres og fiskeres engagement i og viden om naturen ud i skoleklasserne og projektets sommerlejre.
består af to ben. Det ene ben er en videns- og formidlingsbank af undervisningsmaterialer.
Det andet ben er en kontaktbase, hvor du kan finde jægere og fiskere, der står klar til at dele ud af deres viden om naturen.
er et samarbejde mellem Danmarks Jægerforbund og Danmarks Sportsfiskerforbund støttet af Nordea-fonden.

Se film om sommerlejr

Del artiklen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.