Formandsberetning Sydsjælland 1/2-16

Natur & Ungdom Sydsjælland Årsberetninger, Sydsjælland Leave a Comment

Formands beretning for Sydsjælland

Generalforsamling Den 1/2 2016 for Natur & Ungdom. Sydsjælland

På Naturskolen Svenstrup.

Formål:

Formålet med Natur og Ungdom Sydsjælland er at fremme børn og unges interesse og forståelse for natur og miljø, samt at lægge grunden til en varig glæde ved og respekt for naturen. N & U Sydsjælland ønsker på denne måde at medvirke til en økologisk bæredygtig udvikling i samspillet mellem mennesker, natur og kultur.

Medlemmer:

Natur og Ungdom Sydsjælland, har i 2015 arbejdet med medlemshvervning. Vi har prioriteret udstillingsvinduer såsom Bregnetved dyreskue, Kulturdagen på Jungshoved, Ørnens dag på Avnø og Køng marked .

Der er ikke nogen tvivl om at deltagelsen på store markeder giver kontakt med mange mulige medlemmer, men om det virkelig giver medlemmer ser det ikke ud til at gøre. Medlemstallet har ikke ændret sig synlig. Men synlighed kan på sigt give medlemmer.

Vi har også dyrket skoleklasse hvervning. to skole klasser fra Fladsåskolen og Aktive feriedage har været på programmet..

At hverve skoleklaser giver medlemmer her og nu. Her er udfordringen at holde på dem. Hvad skal der til. Flere tilbud, mere direkte kontakt eller noget helt andet ? Det er nogle af de ting vi har drøftet i bestyrelsen i det forgangene år.

En anden slags medlemmer er aktive medlemmer. Her har 2015 givet en lille positiv fremgang. Men der er stadig brug for tordenskjolds soldater. Og her skal lyde en stor tak til dem.

Ca 17 medlemmer i gennemsnit har deltaget på vores begivenheder og her udover kommer alle de vi har været i kontakt med under hvervning, nok omkring 1000 mulige medlemmer.

Kontakt til medlemmer.

På vore Facebook side har vi nu 173 som syntes godt om siden og vi bestræber os på at bruge Facebook som den direkte henvendelse til alle interesseret.

Alle vore aktiviteter bliver således slået op på Facebook og samtidig lagt ud på vore hjemmeside gennem hovedsiden natur og ungdom.dk.

En direkte kontakt via en mail har vi hidtil nu også prøvet på at sende ud. Her er udfordringen at holde mail adresserne opdateret. Lidt vanskeligt. .

Arrangementer:

2015 afholde vi mange forskellige arrangementer. Vi har udbudt og afholdt 17 forskellige arrangementer, som omfatter Fugle, krybdyr, pattedyr, insekter, planter, mad og bål hygge, naturens mad . Dernæst kan nævnes forskellige mærke dage vi har afholdt.

Arrangement liste:

Feb. Ørnens dag 500 besøgende, Kulturdag på Jungshoved og Generalforsamling 20 deltager

Marts. Klassearrangement 2 klasse 25 børn.

April. Klassearrangement 5 klasse to dage 20 børn.

Maj. Køng marked, 500 besøgende.

Jun. Snoge tur på Agersø 10 deltager og Bregnetved dyrskue to dage ca.1000 besøgende

Jul. Fåre dag 15 deltager. Aktive feriedage tre dage 25,20 og 18 deltager.

Aug. Vandre tur to dage 10 deltager

Sep. Flagermustur 20 deltager og bæver tur to dage 10 deltager.

Okt. Roe Halloween 25 deltager og æblepresse dag 4 deltager.

Nov. Juletur 25 deltager.

Bestyrelsen:

Natur og Ungdom Sydsjælland har et godt hold af medlemmer som gerne vil indgå i bestyrelses arbejdet, derfor består bestyrelsen af 7 medlemmer.

Bente, Uffe, Carina, Steen, Henriette, Camilla, Line og Undertegnet.

Det betyder meget for at få foreningen til at fungerer i daglig dagen.

En stor tak til jer som vil Natur og Ungdom og lægger jeres kræfter i det frivillige arbejde.

Økonomi:

Økonomien var rigtig god i 2015. Vi fik tilskud til grej i forbindelse med aktive feriedage og har indkøbt frugt presser og tilbehør.

Lars Christoffersen.

Formand for Natur og Ungdom Sydsjælland.

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.