Efterårstrækket er i gang, følg de fantastiske fuglerejser

Jens Buch Johansen Eksterne nyheder Leave a Comment

Hvert år trækker mange fugle den lange rejse mellem Danmark og Afrika. Dette sker 2 gange om året, henholdsvis i forårstrækket og efterårstrækket. Forårstrækket kan starte allerede i februar, for de mest hårdføre arter begynder deres træk. Forårstrækket er langt og man vil kunne finde trækfugle helt fremme i juni.

Efterårstrækket er allerede i gang og startede omkring slutningen af august, for de trækfugle, som er kommet tidligt afsted og fortsætter igennem september og oktober. Her bevæger mange af de Skandinaviske fugle sig sydpå. En af de attraktive destinationer for mange af fuglene, er Afrika. Det varierer dog fra fugleart til fugleart, hvor i Afrika trækket typisk ender. Eksempelvis migrerer Sangdroslen til Nordafrika, hvor den danske landsvaler migrer imod den sydlige del af Afrika. Disse rejser er meget lange og distancerne kan tage lang tid at dække. Rejsernes distancer varierer fra omkring 3.000km, helt op til næsten 10.000km, for de fugle der trækker til Sydafrika. Det var disse fantastiske fuglerejser, som Afrika-Safari og Skjoldby & Co, fandt meget fascinerende. Dette resulterede herefter i udviklingen af en grafik, som illustrerer disse rejser.

Grafikken indeholder information om de enkelte fugle, heriblandt sjove fakta, som eksempelvis at Landsvalen primært lever af insekter, som den fanger i luften og at Mursejlerens navn på latin, er apus apus og betyder uden fødder, hvilket henviser til fuglens meget korte ben. Udover disse facts, indeholder grafikken også lydklip fra de forskellige fugle, samt et billede. Under de forskellige fugle, kan man vælge at få visualiseret fuglens trækrute og man kan dermed følge fuglens rejse.

Klik her for at se grafikken

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.