Boligordning til fugle i Vejle

Helle Egeskov Vejle Leave a Comment

En fredag i oktober havde vi i Natur & Ungdom Vejle besøg af fuglekasse-traileren fra Klostermølle. Traileren var læsset med brædder, skruemaskiner og alt andet grej til at bygge fuglekasser af.

Peter Damgaard havde kørt vejen sydpå fra Klostermølle og var klar til at hjælpe med byggetips og viden om kassernes fremtidige beboere. Vi var tre familier der fik bygget fuglekasser til bland andet mejser, musvitter og rødstjert. Børnene nød at bruge værktøjet. Der var rigtig lys i øjnene, når skruerne blev skruet godt fast med skruemaskinen, og kasserne blev dekoreret med en brænder.

Mon ikke kasserne hurtigt bliver beboet, når de bliver hængt op rundt omkring. Vi sluttede af med en gåtur i skoven. Der var nysgerrighed om vores rådnekasser i skoven. For få uger siden havde jeg endnu en gang fundet en trafikdræbt grævling ved vejen og lagt den i en af kasserne. Dyret giver nu børnene en oplevelse af livets gang i naturen.

Til gåturen i skoven havde børnene fået lupglas og små spande med. Der blev samlet smådyr, agern og kogler. Det var en rigtig dejlig eftermiddag, som vi trods det lave antal besøgende vil gøre til en årlig tradition.

På Klostermølle er der planer om at udvide sortimentet af fuglehusmodeller, så vi næste år måske kan lave stære-, ugle-, flagermuse- eller rogfuglekasser. En stor tak for hjælpen med fuglekassebyggeriet til Peter Damgaard.

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.