BOGANMELDELSE: Informativ og smukt illustreret kalender

Jens Buch Johansen anmeldelser Leave a Comment

Først på året udkom en kalender, der forener tre ting i en og samme bog: en almindelig kalender med plads til bemærkninger for hver af årets 365 dage, en beskrivelse af, hvad der sker i naturen for hver måned, samt plads til at skrive egne naturobservationer ned.
Der findes felter til registreringer af temperatur, vind, nedbør for hver dag samt nogle sider bagerst i bogen med plads til egne observationer og registreringer. Når ”notér selv om naturen” nu er bogens tema, savner jeg lidt plads under hver dag i kalenderen til at notere naturobservationer. Havde der været et par ledige linjer til hver dag, ville kunne have været brugt som almindelig kalender og naturkalender/ logbog.
Til gengæld er ’Naturen netop nu’ skrevet i et informativt og samtidig farverigt sprog, der kan give en oplevelse af selv at stå i naturen og opleve den med alle sanserne – samtidig med, at man få en interessant viden om naturen. Det hele underbygges af ugeaktuelle naturbilleder, der er en nydelse i sig selv.
Bogen giver mulighed for at få øjnene op for, hvad der rører sig ’derude’ netop nu og for selv at få føling med naturen og dens rytmer. Her bliver viden nærværende og til egen, direkte oplevelse. Som forfatteren skriver i sit forord:
”Det er mit håb, at kalenderen må bidrage til glæde og oplevelse i din hverdag og til indsigt i naturen omkring dig.”
Anne-Katrine Ernst
Fire ud af seks &-fugle

”NATUREN NETOP NU”
af Lars Gejl, 2015, 155 s.
Gyldendal, 1. udg., 1. oplag.
Pris: 149 kr.

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.