Bæredygtig Jul takker for i år

praktikant Århus, Ikke kategoriseret, Landsforeningen, lejre og aktiviteter Leave a Comment

Bæredygtig Jul med Natur & Ungdom takker for i år og siger på gensyn! Vi havde en rigtig dejlig weekend fyldt med gode oplevelser og højt humør – og det er bestemt ikke sidste gang vi laver denne slags større arrangementer med naturaktiviteter for store og små.

Fra lørdag d. 18. november til søndag d. 19. november indtog Natur & Ungdom Folkestedets udearealer og lavede kreative værksteder og naturaktiviteter for alle medlemmer. Arrangementet havde til formål at sætte fokus på, hvordan bæredygtighed og naturaktiviteter kan kombineres med den kolde, men hyggelige juletid. Her kunne de besøgende lave adventskranse, juledekorationer, snittede nisser, lave gevirsmykker, bålpandekager, spise risengrød og grillede insekt-skumfiduser og meget mere.

Hyggen og den gode oplevelse var i fokus, men naturformidlingen var i høj grad også til stede. Dette var især tilfældet hver dag kl. 13.30, hvor foreningens to naturvejledere Thomas og Maja viste et skudt rådyr frem, tog pelsen af og stegte kødet over bål. Her blev fortalt historien om, hvordan og hvor dyret blev skudt, hvor gammelt det var, hvilke kødstykker, der ligger hvor på dyret og meget mere. Der blev stillet mange spørgsmål både fra voksne og børn og til sidst kunne man smage det tilberedte kød.

Til trods for det kolde vejr slog flere børnefamilier vejen forbi og Natur & Ungdom fik med store bannere og flyers skabt synlighed for foreningen og dens virke. Natur & Ungdoms lokalafdeling i Aarhus var selvfølgelig med hele weekenden og lavede juledekorationer lørdag og bålpandekager søndag.

Arrangementet “Bæredygtig Jul med Natur & Ungdom” var et pilotprojekt i Aarhus, men efter denne vellykkede weekend, så har vi fået blod på tanden (så at sige) og håber at kunne lave flere lignende arrangementer rundt om i landet.

Vi takker alle frivillige for at støtte op om arrangementet og den hyggelige stemning. Vi er også meget taknemmelige for de sponsorater, der gjorde det muligt at skabe skabe så stort og omfangsrigt et arrangement som dette. Sponsorerne var:

💚 Netto, på Frederiks Allé
💚 Netto, på Søren Frichs Vej
💚 Netto, på Silkeborgvej
💚 Rema 1000, på Nørre Allé
💚 Superbrugsen, på Jægergaardsgade

Tusind tak for hjælpen! Vi takker også for det gode samarbejde med Folkestedet, der havde arrangementer samme weekend. Vi ses i 2018, hvor vi forventer at gentage succesen, nok med en anden overskrift, men stadig med bæredygtighed, naturaktiviteter og -formidling i højsædet.

Vi er ikke færdige med aktiviteter på Folkestedet for i år, for frem til midt december tilbyder Natur & Ungdoms naturvejleder-team spændende aktiviteter for børnehaver og vuggestuer på Folkestedets udearealer. Er du interesseret i at høre mere om dette tilbud er du mere end velkommen til at kontakte vores naturvejleder Thomas Holgaard på naturvejleder@nogu.dk eller 3120 5601

Hvis I ikke nåede at kigge forbi julearrangementet, eller bare ikke har fået nok af julehygge og naturaktiviteter, så husk, at Natur & Ungdom afholder åbent hus på Klostermølle d. 17. december. Læs mere – HER! 

Derudover afholder vores lokalafdelinger rundt om i landet også arrangementer i den kolde tid. Find din lokalafdeling HER!

Del artiklen

'

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.