Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Bævertur til Klosterheden

18. september 2015 @ 18:00 - 20. september 2015 @ 13:00

Har du lyst til at opleve bævere og se hvordan de har indrettet sig i den danske natur? Kom og vær med, når vi skal se, hvordan bæverne er med til at forme den danske natur fredag den 18. til søndag den 20. september. Weekenden foregår i Klosterheden nær Struer. Vi skal bo i store lavuer, der ligger tæt på bævernes bosteder. Det bliver en primitiv weekend, hvor maden bliver lavet på bålfade/grill/trangia. Den største luksus er nok et skovtoilet i nærheden.

Den lokale naturvejleder vil lørdag vise os, hvor og hvordan bæverne lever og bor i området. De har ændret naturen en del på steder i plantagen, da bæverne fælder træer med deres skarpe tænder og har indrettet plantagen med dæmninger og bæverhytte. Bæverne er sky, så hvis vi skal være heldige at opleve dem, skal vi meget tidligt op og forholde os musestille tæt på deres bosteder, mens vi iagttager dem.

Fredag mødes vi omkring kl. 18.00 i Klosterheden. Efter indkvartering og fælles madlavning får vi lidt at spise omkring bålet og går tidligt i seng. Lørdag står vi op cirka 1 time før solopgang og lister os ud for at opleve bæverne. I løbet af dagen mødes vi med den lokale naturvejleder,, som vil fortælle om bæverne. Måske kan vi også få lidt ekstra information om krondyrene, som er i brunst i denne periode. Ellers er dagen fri til at gå på oplevelse i resten af skoven. Vi spiser tidlig aftensmad, så vi kan gå ud i skumringen og kigge efter bæverne. Søndag morgen har du sidste mulighed for at opleve bæverne – så det er bare med at komme op. I løbet af formiddagen pakker vi sammen og har afgang omkring middagstid.

Lidt praktisk
– Frost skulle vi ikke gerne møde om natten, men du skal have godt med tøj på i de tidlige morgentimer.
– Kommer du med tog til Struer, vil vi gerne hente dig før kl. 18.00.
– Inden turen får du en deltagerliste samt nærmere beskrivelse af mødested pr. mail
– Det er muligt at parkere i nærheden af lejren
– Børn kan ikke deltage uden at følges med voksne

Prisen for medlemmer af Natur & Ungdom Sydsjælland er 200 kr. pr. deltager. NOGU Sydsjælland betaler den resterende udgift til overnatning, forplejning samt turen over Storebæltsbroen, hvis din bil er booket op med glade deltagere.
Hvis du er medlem af en anden lokalforening af Natur & Ungdom er prisen også 200 kr. til naturvejleder/lavuer. Herudover kommer dine udgifter til forplejning og transport. Hvis der er stemning for, at NOGU Sydsjælland indkøber al mad, skal du betaler et yderligere beløb.

Tilmelding til Natur & Ungdom Sydsjælland på uffeogcharlotte@gmail.com senest den 5. september 2015.
Har du spørgsmål er du velkommen til at ringe til Uffe Nygaard, N&U Sydsjælland, tlf. 40 76 24 46.

Detaljer

Start:
18. september 2015 @ 18:00
Slut:
20. september 2015 @ 13:00
Begivenhed Kategori:
Begivenhed Tags:
, ,

Arrangør

Sted

Klosterheden
Klosterheden Plantage
Struer,
+ Google Map

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.